Măsuri sporite de siguranță, pentru Noaptea de Înviere, în zona peninsulară a Constanței

Măsuri sporite de siguranță, în Noaptea de Înviere, în zona peninsulară a Constanței. FOTO Primăria Constanța

Restricții de circulație vor fi instituite, la noapte, în zona peninsulară a orașului, pentru buna desfășurare a evenimentului religios prilejuit de sărbătoarea creștină „Învierea Domnului Iisus Hristos”.

Astfel, potrivit Primăriei Constanța, măsurile de siguranță vor fi instituite în perioada 01 mai, ora 22.00 – 02 mai, ora 02.00, după cum urmează:

  • pe strada Arhiepiscopiei, tronsonul delimitat de strada Profesor Doctor Ion Cantacuzino și bulevardul Regina Elisabeta;
  • pe bulevardul Regina Elisabeta, tronsonul cuprins între zona Poarta 1 Port și Comandamentul Flotei, cu excepția riveranilor și a mașinilor de aprovizionare.

Sâmbătă, 01 mai, în curtea Catedralei Arhiepiscopale „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” va fi oficiată slujba religioasă. Începând cu ora 23.00 un grup de preoți se va deplasa către Faleza Cazinoului din Constanța pentru întâmpinarea Ierarhului Tomisului ce va aduce „Sfânta Lumină” după care se va reveni către altarul de vară situat în curtea Catedralei Arhiepiscopale „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” pentru a distribui lumina sfântă și pâinea sfințită.

Evenimentul religios se va desfășura cu respectarea măsurilor de prevenție împotriva infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Pentru siguranța participanților la procesiune, spațiul de desfășurare a evenimentului va fi delimitat de către organizatori astfel încât să se poate asigura respectarea normelor legale în vigoare pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei. Traseele de afluire și defluire din perimetrul de desfășurare a evenimentului vor fi delimitate și semnalizate corespunzător.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*