Scafandrii de luptă ai Forțelor Navale, la Exercițiul multinațional „Poseidon 22”

Exercițiu militar. FOTO cu rol ilustrativ

Un detașament format din 12 scafandri de luptă EOD din cadrul Divizionului 175 Nave Scafandri de Luptă, împreună cu doi ofițeri de stat major, participă, în perioada 31 octombrie – 5 noiembrie, la Exercițiul multinațional „Poseidon 22”, organizat de Forțele Navale ale Bulgariei, în portul Varna și în apele teritoriale ale Bulgariei.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, exercițiul „Poseidon 2022” are ca scop consolidarea cooperării dintre forțele navale române și cele bulgare și face parte din programul NATO „Military Training Exercise”. La exercițiu, participă forțe și mijloace din Bulgaria, România, Belgia, Grecia, Lituania și Turcia.

„Obiectivele principale ale exercițiului sunt consolidarea interoperabilității dintre forțele participante în context multinațional întrunit, îmbunătățirea capacităților tactice, instruirea unităților și ofițerilor de stat major participanți în planificarea și desfășurarea operațiunilor de luptă împotriva minelor marine. Exercițiul Poseidon 22 se desfășoară pe baza unui scenariu fictiv, axat pe o situație emergentă de amenințare a minelor”, au precizat sursele citate.

Forțele Navale Române se adaptează permanent la schimbările mediului de securitate produse pe flancul sud-estic al Alianței Nord-Atlantice și participă cu personal și platforme de luptă la exercițiile organizate de aliați, pentru a contribui la consolidarea măsurilor de apărare colectivă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*