Masca de protecție redevine obligatorie în spații publice deschise în Cumpăna, după ce incidența cazurilor de coronavirus a trecut de 2

Masca de protecție redevine obligatorie în spații publice deschise.

Incidența cazurilor de coronavirus în comuna Cumpăna a trecut de 2 la mia de locuitori în ultimele 14 zile și vor fi aplicate mai multe măsuri, printre care masca de protecție redevine obligatorie în spații publice deschise și unde se formează aglomerări de persoane.

Astfel, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Cumpăna a constat încadrarea în limitele de incidență cumulată la 14 zile mai mare de 2/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori.

Drept urmare, din data de 21 septembrie, este obligatorie purtarea măștii de protecție în spații publice deschise, oriunde se formează aglomerări de persoane, cum ar fi, fără a se limita la acestea, piețe, târguri, bâlciuri, talciocuri, spațiile comerciale, stații pentru transportul în comun, precum și în alte zone cu potențial de aglomerare (oboare, zone de așteptare – peroane, spații exterioare aparținând instituțiilor și autorităților publice etc).

Totodată, organizarea și desfășurarea de mitinguri, demonstrații, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spații deschise, precum și a întrunirilor de natura activităților culturale, științifice, artistice, sportive sau de divertisment în spații închise sau deschise, se va face numai cu respectarea strictă a condițiilor prevăzute de H.G. nr. 826/2021, cu modificările și completările ulterioare.

Măsura se aplică începând cu data de 21 septembrie, pentru 14 zile, urmând ca situația să fie reevaluată la finalul acestei perioade.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*