Marius Horia Țuțuianu: „Hotărârea de a nu mai candida nu-mi aparține. Interese mai presus de cele ale cetățenilor au condus la această situație bizară”

Marius Horia Țuțuianu. FOTO Facebook

Actualul președinte al Consiliului Județean Constanța și, pentru o perioadă, și candidat al PSD Constanța pentru un nou mandat de patru ani, Marius Horia Țuțuianu spune că decizia de a fi înlocuit de liderul formațiunii, Felix Stroe, drept candidat al partidului pentru această funcție nu-i aparține și nici nu știe de ce a fost luată.

„Hotărârea de a nu mai candida nu-mi aparține, decizia fiind luată de reprezentanți ai Organizației Județene PSD Constanța, din rațiuni numai de ei știute”, a precizat Țuțuianu pe pagina sa de Facebook.

El spune că „interese mai presus de cele ale cetățenilor au condus la situația bizară” în care trebuie să-și retragă candidatura pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Constanța și că, chiar dacă respectă deciziile partidului, nu le și aprobă.

„Respect deciziile partidului din care fac parte de 20 ani, asta neînsemnând că le aprob sau le accept ca atare, așa cum nu pot fi de acord cu afirmația <<Candidatura lui Horia a fost respinsă>>, pentru simplul fapt că eu nu mi-am depus nicio candidatură, prin deducție logică, colegii mei nu au avut ce respinge”, a mai precizat actualul președinte al Consiliului Județean Constanța.

Iată în întregime declarația postată de Marius Horia Țuțuianu pe pagina sa de Facebook:

„Dragi constănțeni,

Am fost patru ani în slujba dumneavoastră și tot ceea ce am făcut în această perioadă a avut la bază un singur scop, o viață mai bună pentru noi toți și familiile noastre.

Am reușit, prin proiectele inițiate și implementate de echipa neobosită pe care am condus-o, să schimbăm în bine județul Constanța.

De la infrastructură rutieră la educație, de la sănătate la cultură am oferit certitudini și am construit speranța într-un prezent și viitor binemeritat de fiecare dintre dumneavoastră.

Sute de kilometri de drumuri județene, școli și grădinițe renovate, terenuri de sport, dotări de ultimă generație din secțiile spitalului județean Constanța sunt tot atâtea promisiuni împlinite, lângă care așez proiectele mele de suflet, datorie sfântă pentru un român adevărat, restaurarea patrimoniului cultural al județului, între care amintesc cu mândrie Cetățile Capidava, Histria și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Multe proiecte trebuie continuate, altele, precum spitalul de Pediatrie Constanța, trebuie implementate cu aceeași implicare și dedicare.

Am considerat că se impune să îmi asum aceste răspunderi până la capăt într-un nou mandat dedicat constănțenilor județului nostru.

În acest sens m-am pregătit să candidez pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța cu tot ce implică o competiție electorală.

Interese mai presus de cele ale cetățenilor au condus la situația bizară în care trebuie să vă anunț că nu voi mai candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța.

Hotărârea de a nu mai candida nu-mi aparține, decizia fiind luată de reprezentanți ai Organizației Județene PSD Constanța, din rațiuni numai de ei știute.

Respect deciziile partidului din care fac parte de 20 ani, asta neînsemnând că le aprob sau le accept ca atare, așa cum nu pot fi de acord cu afirmația ”Candidatura lui Horia a fost respinsă”, pentru simplul fapt că eu nu mi-am depus nicio candidatură, prin deducție logică, colegii mei nu au avut ce respinge.

Voi continua să muncesc cu aceeași dăruire până la încheierea acestui mandat, dar nu mă voi opri aici pentru că există viață și dincolo de acest episod politic.

Acest scenariu nepotrivit manierelor social-democrate, pus la cale de oamenii care mă asigurau de susținerea și colegialitatea lor, m-a făcut mai puternic și mă determină să reevaluez parcursul meu personal.”

PSD Constanţa a transmis, vineri seară, printr-un comunicat de presă, decizia luată de Biroul Permanent Judeţean.

„Biroul Permanent Judeţean al Organizaţiei PSD Constanţa s-a întrunit vineri, 14 august, în prezenţa majorităţii covârşitoare a primarilor partidului din judeţul Constanţa. La propunerea Biroului, în unanimitate de voturi, candidat la funcţia de Preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a fost desemnat Felix Stroe, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Constanţa”, a anunţat PSD Constanţa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*