Marinarii militari români participă la un exercițiu multinațional în Ucraina

Fregata Mărășești. FOTO Wikipedia

Fregata „Mărăşeşti” (F-111), corveta „Contraamiral Eustaţiu Sebastian” (264), un detaşament de scafandri EOD şi ofiţeri de stat major vor participa la Exerciţiul multinaţional SEA BREEZE 16, organizat şi coordonat de către Comandamentul Forţelor Navale ale SUA în Europa (NAVEUR) şi de Forţele Navale Ucrainene, în perioada 18-31 iulie, în raioane de instrucţie de pe teritoriul Ucrainei, în apele teritoriale ucrainene şi în apele internaţionale ale Mării Negre.

SEA BREEZE 16 este un exercițiu naval, bazat pe scenariul unei Operații de răspuns la criză (CRO – Crisis Response Operation), deschis participării statelor membre NATO și semnatare ale Parteneriatului pentru Pace (PfP), care are ca obiectiv principal dezvoltarea și îmbunătățirea interoperabilității dintre participanții din țările membre NATO (Bulgaria, Germania, Lituania, Marea Britanie, Polonia, România, S.U.A., Turcia) şi din țările semnatare ale PfP (Georgia, Republica Moldova, Ucraina).

Militarii vor executa exerciţii de luptă în diferite medii (aerian, la suprafaţă şi submarin), exerciţii de căutare şi salvare vieţi omeneşti pe mare, trageri cu armamentul de artilerie cu diferite calibre (14,5mm, 30mm, 76,2mm), exerciţii de inspecţie şi control la nave suspecte de trafic ilegal pe mare, exerciţii de recunoaştere aeriană, operaţiuni de distrugere poduri şi de construire de pontoane plutitoare.

În cadrul exerciţiului, trei ofiţeri ai Forţelor Navale Române vor fi ambarcaţi la bordul fregatei ucrainene „Hetman Sagaidachnyi” şi vor face parte din echipa de evaluatori NATO – MAREVAL (Maritime Evaluation), care va evalua nava în vederea obţinerii certificatului MAREVAL de nivel 2.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*