FOTO A început exerciţiul militar multinaţional PLATINUM EAGLE 19.1

Aproape 300 de militari români și străini se vor antrena împreună. FOTO Brigada 9 Mecanizată "Mărăşeşti"

La Centrul secundar de instruire pentru luptă al Forţelor Terestre Române, din Babadag, s-a desfăşurat ceremonia de deschidere a exerciţiului multinaţional PLATINUM EAGLE 19.1.

Locotenent colonel Ciprian Balica, conducătorul exercițiului și comandant al Batalionului 341 Infanterie „Constanţa”, după intonarea imnurilor de stat a celor șase țări participante la exercițiu (Bulgaria, Georgia, Republica Moldova, România, Statele Unite ale Americii şi Ucraina), a prezentat scopul și obiectivele exercițiului și a urat militarilor participanţi succes în activităţile de instruire ce vor urma.

În perioada 12 – 20 martie, 80 militari din Armata României se vor instrui în comun cu aproximativ 200 de militari din Bulgaria, Georgia, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii şi Ucraina, la Centrul secundar de instruire pentru luptă al Forţelor Terestre Române, din Babadag, judeţul Tulcea, în cadrul modulului de pregătire PLATINUM EAGLE 19.1, parte a exerciţiului multinaţional BLACK SEA ROTATIONAL FORCE 19 (BSRF 19). Armata României este reprezentată de militari din Forţele Terestre Române, reprezentând Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti”, mai exact Batalionul 341 Infanterie “Constanţa”, militari din Forţele Navale Române încadraţi în Batalionul 307 Infanterie Marină.

PLATINUM EAGLE 19.1 are ca obiective creşterea interoperabilităţii forţelor armate ale ţărilor partenere participante la exerciţiu, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun prin exersarea sprijinului logistic în comun, dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaţionale şi creşterea de pregătire al militarilor din țările participante. În cadrul acţiunilor de pregătire comună sunt planificate exerciţii tactice ce includ trageri cu armamentul din dotare, acordarea primului ajutor în zonele de operaţii, precum şi exersarea procedurilor de comandă şi control la nivel subunitate.

BSRF este un exerciţiu anual – condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine Americane dislocate în Europa şi Africa – care se desfăşoară în zona Mării Negre, Balcani şi în regiunea Caucazului şi are drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate ale forţelor armate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*