Marinarii militari participă la ceremoniile dedicate Zilei Drapelului Național

Marinarii militari se pregătesc să participe luni, 26 iunie, în garnizoanele Constanța, Brăila, Mangalia, București, Tulcea și Babadag, la ceremoniile impresionante dedicate Zilei Drapelului Național și aniversării a 175 de ani de la adoptarea Tricolorului, steagul tuturor românilor, pe data de 26 iunie 1848.

La Constanța, festivitățile vor începe la ora 09.00, pe faleza din fața Comandamentului Flotei, unde marinarii militari se vor aduna pentru o ceremonie militară și religioasă impresionantă. În același timp, în porturile militare Constanța și Mangalia, la ora 08.00, drapelul va fi înălțat la catarg pe navele militare și la sediile unităților militare, în timp ce acordurile Imnului Național vor răsuna într-un gest de înaltă însemnătate patriotică.

La Brăila, militarii Flotilei Fluviale „Mihai Kogălniceanu” se vor alătura ceremoniilor într-un mod solemn. Între orele 09.00 și 09.20, aceștia vor participa la ceremonia militară desfășurată la Catedrala „Nașterea Domnului”, iar de la ora 09.30 vor fi prezenți în Piața Independenței pentru a continua activitățile festive.

La Tulcea, marinarii militari se vor aduna în Piața Tricolorului, între orele 10.00 și 11.00, pentru a fi martorii unei ceremonii memorabile dedicate Zilei Drapelului Național. Totodată, infanteriștii marini vor participa la ceremonia militară programată la Monumentul Eroilor din Babadag, începând cu ora 10.00.

În capitala București, reprezentanții Statului Major al Forțelor Navale vor marca această sărbătoare națională începând cu ora 10.00, în Piața Tricolorului. Aici va avea loc o ceremonie militară și religioasă care va aduce omagiu Drapelului Național.

La toate aceste evenimente deosebite, alături de marinarii militari, vor fi prezenți veterani de război și veterani din teatrele de operații, cadre militare în rezervă și în retragere, precum și reprezentanți ai autorităților publice și locale. Aceste ceremonii reprezintă o ocazie importantă pentru a celebra și a cinsti simbolurile naționale și valorile care le însoțesc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*