Marinarii militari continuă instrucția pe mare, pe fluviu, în teren și în aer

Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu”. FOTO SMFN

Navele maritime și fluviale, precum și alte structuri specializate ale Forțelor Navale Române sunt planificate, 24 de ore din 24, în servicii de luptă permanente, pentru a asigura securitatea țării noastre la granița maritimă și fluvială. Conform planului cu principalele activități, marinarii militari se instruiesc pentru dezvoltarea nivelului de pregătire pentru luptă și creșterea coeziunii echipajelor, precum și pentru întărirea capacității de a răspunde rapid şi eficient la întregul spectru de amenințări.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, echipajele care execută serviciul de luptă „Garda cu nave” au fost dislocate, pe mare și pe fluviul Dunărea, în perioada 20 – 21 ianuarie, în raioane din aria de responsabilitate, pentru a desfășura activități de monitorizare a traficului naval, conform procedurilor standard de operare. Dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” a ieșit din portul Constanța și a executat misiuni de supraveghere a traficului maritim în raioanele din sudul litoralului românesc al Mării Negre, iar vedeta fluvială „Locotenent Aurel Cornățeanu” a plecat din portul militar Brăila și a navigat în amonte, pe fluviul Dunărea, până la km 240, pentru a desfășura acțiuni de consolidare a capacității operaționale a structurilor flotilei fluviale.

Echipajele elicopterelor Puma Naval au executat, tot în perioada 20 – 21 ianuarie, în zona Aerodromului Tuzla, zboruri de instrucție pentru consolidarea calificărilor operaționale ale piloților militari, iar infanteriștii marini au desfășurat module tactice de instruire în zona lagunară, prin antrenamente de conducere a mașinilor de luptă în poligonul Babadag.

Forțele care fac parte din pachetul „Gata de acțiune” sunt pregătite să intervină imediat și sunt alcătuite din șase nave și un elicopter, pentru zona maritimă, și nouă nave și o companie de infanterie marină în zona fluvială. În plus, Forțele Navale Române participă la asigurarea forței de reacție rapidă a Alianței Nord-Atlantice (NRF, NATO Reaction Force), pe parcursul anului 2021, cu fregata „Regina Maria” având la bord un elicopter Puma Naval și o grupă de forțe pentru operații speciale, cu dragorul maritim „Locotenent Lupu Dinescu” având la bord o grupă de militari EOD, precum și cu un detașament de scafandri EOD, conform angajamentelor asumate de țara noastră față de partenerii internaționali.

Prin acțiunile desfășurate, Forțele Navale Române demonstrează că se adaptează rapid la schimbările continue ale mediului de securitate actual și contribuie la consolidarea posturii maritime a Alianței în regiune.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*