Mamaia devine capitala competițiilor de bărci de viteză cu XCAT Romanian GP

Mamaia devine capitala competițiilor de bărci de viteză cu XCAT Romanian GP. FOTO:

Lacul Siutghiol din Mamaia va fi, în perioada 16 – 18 iunie, gazda primei ediții a XCAT Romanian GP, o competiție de bărci de viteză de referință pe plan internațional. Evenimentul va reuni nouă dintre cele mai rapide ambarcațiuni din lume, pilotate de echipaje din țări precum Australia, Emiratele Arabe Unite, Italia, Kuweit, Marea Britanie, Norvegia și Suedia. Spectatorii vor fi martorii unei demonstrații impresionante de putere și tehnică, cu ambarcațiuni ce vor atinge viteze de peste 150 km/h.

Organizat de Clubul Sportiv Municipal Constanța, cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Constanța, XCAT Romanian GP aduce o competiție internațională unică și spectaculoasă în România, contribuind semnificativ la promovarea stațiunii Mamaia ca destinație turistică de top. Prin organizarea de evenimente internaționale de talie, Mamaia își consolidează reputația ca o destinație atractivă, vibrantă și cosmopolită.

Evenimentul UIM XCAT World Championship Romanian Grand Prix Constanta 2023 a fost inițial pus sub semnul incertitudinii din cauze independente de Primăria Municipiului Constanța și CSM Constanța. Cu toate acestea, cu o întârziere de 48 de zile de la semnarea protocolului, se confirmă desfășurarea competiției conform calendarului inițial pe lacul Siutghiol.

Chiar dacă Federația Română de Yachting a avut inițial îndoieli, acestea au fost ulterior clarificate, iar partenerii, Federația Internațională de PowerBoating și UIM Events, au confirmat implicarea lor în organizarea competiției. Prin ambiția și sprijinul autorităților locale din Constanța, XCAT Romanian GP se anunță a fi un eveniment de amploare ce va atrage atenția publicului internațional.

Astfel de evenimente sportive majore au un impact semnificativ asupra dezvoltării turismului și recunoașterii globale, atrăgând vizitatori din întreaga lume, dornici să descopere frumusețea naturală a zonei, diversitatea culturală și ospitalitatea locală, precum și spectacolul oferit de astfel de competiții.

Găzduind XCAT Romanian GP și alte evenimente nautice de top, Mamaia devine capitala sporturilor nautice la nivel internațional. Participanții și vizitatorii vor avea parte de o experiență de excepție, fie că se vor bucura de frumusețea naturală a stațiunii sau de viața de noapte vibrantă. Mamaia nu doar atrage vizitatori și sportivi din întreaga lume, ci devine și un exemplu în organizarea și desfășurarea de evenimente nautice de înaltă ținută.

Publicul larg este invitat să profite de această ocazie unică de a participa în calitate de spectatori la una dintre cele doar cinci runde ale Campionatului Mondial al bărcilor cu motor. Evenimentul va avea loc în Constanța în perioada 16 – 8 iunie și va oferi ocazia de a vedea cele mai rapide ambarcațiuni de tip catamaran din lume, capabile să atingă viteze de până la 200 km/h.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*