Mai mulți turiști și localnici au rămas fără autoturisme după ce au parcat pe spațiul verde din stațiunea Mamaia

Din ce în ce mai des în ultima vreme, spațiile verzi s-au transformat în parcări publice, evident fără plată. E sezonul vacanțelor, iar turiștii care vin la mare trebuie să știe că o mașina parcată pe iarbă poate scurta concediul. Polițiștii locali constănțeni sunt la datorie, iar amenzile sunt usturătoare – între 400 și 800 de lei pentru persoane fizice și între 500 și 2500 de lei pentru persoanele juridice.

Potrivit Direcției Generale de Poliție Locală Constanța, în perioada 23 mai – 21 iulie, agenții au aplicat în stațiunea Mamaia 360 de amenzi pentru autovehicule staționate pe spațiul verde și 29 de mașini au fost ridicate de pe spațiul verde și transportate în parcul auto de pe strada Caraiaman nr.1.

Mașinile pot fi recuperate doar după ce proprietarii achită taxele prevăzute prin HCLM 399/2018: tarif ridicare mașini – 450 de lei, tarif transport mașini – 120 de lei, tarif depozitare mașini/zi – 60 de lei. Programul de restituire este non-stop.

Aceste situații neplăcute ar putea fi evitate dacă hotelierii din stațiune ar asigura, așa cum prevede legea, acest serviciu.

„Unitățile de cazare trebuie să respecte cerințele clasificării conform Ordinului Autorității Naţionale pentru Turism, în care se precizează numărul de locuri de parcare obligatoriu la fiecare categorie. Dacă nu dispun de locuri de parcare suficiente, operatorii economici au posibilitatea să închirieze locurile de parcare cu 499 de lei pe lună, adică 17 lei/zi sau 70 de bani pe oră. În momentul de față, din cele aproximativ 4.000 de locuri de parcare din stațiune, doar 1.150 au fost închiriate”, precizează reprezentanții DGPL Constanța.

Dacă nu beneficiază de un loc de parcare la hotelul unde sunt cazați, turiștii pot efectua plata parcării prin aplicația Constanța Parking. Dacă aleg să plătească prin card bancar, au posibilitatea plății pentru 6, 12 sau 24 de ore. Taxarea prin SMS se va face la numărul 7475.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. costa 50 lei ridicarea la privat
    de ce sunt stabilite aceste tarife in sarcina altuia – sa plateaasca primaria daca vrea sa faca asemenea (de)servicii hotelierilor pe care ii santajeaza

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*