Acțiune cu efective mărite a oamenilor legii din Constanța în municipiu și în stațiunea Mamaia

Acțiune cu efective mărite a oamenilor legii din Constanța în municipiu și în stațiunea Mamaia. FOTO: IPJ Constanța

Acțiune de amploare în municipiul Constanța: aproximativ 200 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat o razie în municipiul Constanța, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și creșterea gradului de siguranță rutieră. Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța și Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța s-au unit într-un sistem integrat pentru această acțiune, ce a avut loc în cartierul Henri Coandă, Satul de Vacanță, precum și pe sectorul de plajă al municipiului Constanța.

Potrivit IPJ Constanța, razia a inclus polițiști din diverse structuri, precum ordine publică, investigații criminale, poliție rutieră, investigare a criminalității economice și Serviciul pentru Acțiuni Speciale. În timpul acțiunii, au fost legitimate peste 600 de persoane și verificate aproximativ 200 de vehicule.

Forțele de ordine au vizitat și inspectat 17 societăți comerciale, șapte săli de jocuri de noroc, 10 paznici și 20 de locații publice. Verificările s-au extins și la modul de respectare a normelor legale privind artificiile, fiind controlate două societăți comerciale.

Acțiune cu efective mărite a oamenilor legii din Constanța în municipiu și în stațiunea Mamaia. FOTO: IPJ Constanța

Rezultatele acțiunii au fost remarcabile: au fost aplicate un total de 175 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 64.000 de lei. Cele mai multe sancțiuni au fost emise conform O.U.G. 195/2002, iar Legea 61/1991 a fost aplicată și ea în 33 de cazuri. Un operator economic de pe sectorul de plajă al municipiului Constanța a primit două sancțiuni în valoare de 1.000 de lei.

În plus, polițiștii municipiului Constanța au sancționat persoanele care au pătruns cu autoturismele pe sectorul de plajă, aplicând două sancțiuni contravenționale conform O.U.G. 19/2006. De asemenea, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice a aplicat 9 sancțiuni conform O.U.G. 28/1999 și două sancțiuni conform Legii 8/1996.

Pe parcursul acțiunii, au fost ridicate bunuri în valoare de peste 8.000 de lei, în vederea confiscării. De asemenea, au fost reținute opt permise de conducere (cinci dintre ele pentru conducere sub influența alcoolului) și au fost retrase opt certificate de înmatriculare.

În urma activităților desfășurate, au fost constatate și cinci infracțiuni, dintre care două la regimul circulației pe drumurile publice, două conform Legii 84/1998 și una conform Legii 8/1996.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*