Mai multe localuri din Constanța au fost amendate pentru că au permis clienților să fumeze în interior

Fumători într-un club din Mamaia
Deținătorii localurilor au fost amendați pentru că au permis clienților să fumeze în interior. FOTO Arhiva CTnews.ro

În seara de 9 februarie, echipe mixte ale Direcției Generale Poliția Locale în colaborare cu lucrători ai ISU Dobrogea și jandarmi ai Grupării Mobile de Jandarmi Mobile Tomis Constanța au efectuat controale la mai multe localuri, principala țintă a oamenilor legii fiind fumatul în spații închise.  

Acțiunea s-a desfășurat în intervalul orar 18.00 – 2.00. Echipele formate din polițiști locali, pompieri și jandarmi au verificat pe raza municipiului Constanța a respectării prevederilor Legii 349/2002 modificata cu Legea nr.15/2016 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului de tutun, H.C.L 427/2017 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea și desfășurarea activităților comerciale și a serviciilor de piață din municipiul Constanta, H.C.L 184/2013 privind îmbunatățirea activităților de gospodărire, protecția mediului (…) și Legii nr.12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite.

În cadrul acțiunii au fost verificate 9 unități de alimentație public, în acestea fiind găsite mai multe probleme, majoritatea fiind legate de fumatul în spațiile închise. Pentru acestea au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 50.000 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*