Mai multe evenimente private, întrerupte de polițiștii constănțeni. Sancțiunile aplicate au depășit 80.000 de lei

Administratorul unui restaurant din Constanța, amendat de politisti. FOTO cu rol ilustrativ

Polițiștii din Constanța au organizat în cursul nopții trecute o acțiune pe linia verificării respectării măsurilor impuse prin Legea 55/2020 pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. La acțiune au participat aproximativ 40 de polițiști și jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, fiind verificate societățile comerciale de pe raza de competență.

În urma activităților, au fost aplicate 165 de sancțiuni contravenționale, dintre care 145 la Legea 55/2020, în valoare totală de peste 84.000 de lei.

Astfel, polițiștii Secției 2 au identificat, în zona pieței Tomis 3, două societăți comerciale având ca obiect de activitate „bar”, care erau deschise, iar în interior se aflau mai multe persoane. Administratorii celor două societăți au fost sancționați contravențional cu amendă în valoare totală de 5.000 de lei, precum și măsura complementară a suspendării activității.

Totodată, în intervalul orar 18.00-23.00, au fost identificate patru societăți comerciale care nu respectau gradul de ocupare de 30 la sută, potrivit Legii 55/2020, fapt pentru care au fost efectuate constatări de către reprezentanții I.T.M., urmând a fi luate măsurile legale care se impun. Doi dintre operatorii economici au fost sancționați contravențional de către polițiști cu amendă totală în valoare de 10.000 de lei, pentru că au permis clienților să fumeze în spații închise, conform Legii 15/2016.

De asemenea, în jurul orei 21.00, polițiștii au identificat o societate comercială unde nu se respecta distanțarea socială, în interior fiind organizată o petrecere. Administratorul societății comerciale, precum și persoanele participante (peste 50 de persoane) au fost sancționați contravențional, cu amendă în valoare totală de 26.000 de lei.

În plus, în jurul orei 00.15, polițiștii Secției 2 au identificat o societate comercială care nu s-a conformat programului de închidere (ora 23.00), în interiorul localului fiind organizată o petrecere. Administratorul societății comerciale, precum și persoanele participante (7 persoane) au fost sancționați contravențional, cu amendă în valoare totală de 3.500 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*