Mai mult de jumătate dintre unitățile sanitare cu spitalizare continua din județul Constanța nu au autorizație de securitate la incendiu

Inspecția de Prevenire din cadrul ISU “Dobrogea” va desfășura acțiuni de control la spitalele din întreg județul Constanța

Cadrele Inspecției de Prevenire din Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Dobrogea” al județului Constanța au efectuat anul acesta 21 de controale la unitățile spitalicești din județ, precum și exerciții de evacuare.

„În urma controalelor au fost aplicate 277 de sancțiuni, 259 de avertismente și 18 amenzi, în valoare totală de 91.000 de lei. În evidențele inspectoratului funcționează 18 unități sanitare cu spitalizare continuă, din care 10 construcții nu au autorizație de securitate la incendiu, șapte sunt autorizate și una nu necesită autorizare”, au precizat reprezentanții ISU „Dobrogea”.

Potrivit acestora, prin autorizație de securitate la incendiu se înțelege „actul administrativ emis, în baza legii, de inspectoratul pentru situații de urgență județean, prin care se certifică, în urma verificărilor în teren și a documentelor privind realizarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor, îndeplinirea cerinței esențiale – securitate la incendiu – la construcții, instalații tehnologice și alte amenajări; autorizația de securitate la incendiu conferă persoanelor fizice sau juridice, deținătoare ale construcțiilor, instalațiilor și ale altor amenajări, dreptul de a le edifica, de a le pune în funcțiune și de a le exploata din punctul de vedere al îndeplinirii cerinței esențiale – securitate la incendiu”.

Totodată, prin aviz de securitate la incendiu se înțelege „actul emis, în baza legii, de inspectoratul pentru situații de urgență, după verificarea de conformitate cu prevederile reglementărilor tehnice în vigoare a măsurilor de apărare împotriva incendiilor, adoptate în documentațiile tehnice de proiectare, pentru îndeplinirea cerinței esențiale – securitate la incendiu – a construcțiilor, instalațiilor și altor amenajări”.;

Categoriile de construcții care se supun avizării/ autorizării privind securitatea la incendiu se regăsesc în HGR. nr. 571/2016.

În săptămâna 15 – 29 noiembrie, Inspecția de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dobrogea” al județului Constanța va desfășura acțiuni de control la spitalele din întreg județul. Vor fi verificate următoarele aspecte: funcționalitatea instalației de semnalizare/avertizare in caz de incendiu; hidranți interiori/exteriori; instalațiile electrice; partea de evacuare in caz de incendiu (cai de evacuare, iluminat cai de evacuare in condițiile circuitului epidemiologic). Totodată cadrele inspectoratului vor verifica partea de instructaj in domeniul situațiilor de urgenta, precum și procedurile de evacuare.

Scopul acestor activități este de a pregăti personalul unităților spitalicești, obiective importante din competența inspectoratului, unde, zilnic, sunt îngrijite sute de persoane și oricând pot apărea diverse situații de urgență, precum și de a preveni evenimente neplăcute.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*