Magia sărbătorilor de iarnă vine la Constanța. Cum va fi târgul de Crăciun de la malul mării

Târgul de Crăciun din Constanța își deschide astăzi porțile, în Parcul Arheologic

Magia sărbătorilor de iarnă nu cunoaște limitări sau bariere, ba chiar dimpotrivă are stilul său subtil de a se strecura în orice suflet deschis. Asemeni brizei marine care învăluie plăcut în verile toride la malul mării, spiritul Crăciunului începe să adie și la Constanța. După ce ani la rând, constănțenii au fost lăsați să invidieze festivismul care cuprindea alte orașe mai mari sau mai mici din țară, dar și din județ, iată că autoritățile constănțene au decis ca, anul acesta, să pună Constanța pe harta târgurilor de Crăciun ce nu merită ratate.

La concurență cu municipii unde Moș Crăciun s-a simțit ca acasă iarnă de iarnă, iată că și Constanța promite să-i ofere bătrânelului rotofei, rumen în obraji, un popas de poveste, cu arome de castane coapte, turtă dulce și ecouri blânde de colinde. Târgul de Crăciun de la malul mării va fi inaugurat de Ziua Națională, pe 1 decembrie, în Parcul Teatrului Național de Operă și Balet și va încânta localnicii și turiștii care vor să vină și iarna la mare, până după Bobotează.

Constănțenii au primit cu entuziasm și deschidere vestea, mai ales că magazinele din centrele comerciale cel mai intens frecventate au furat deja de mai bine de două săptămâni startul și au umplut rafturile cu produse și decorațiuni festive, spre încântarea celor care așteaptă tot anul vremea împodobirii bradului de Crăciun. În acest context, este clar că nici oferta de cadouri nu este deloc austeră sezonul acesta. Pentru daruri simbolice și memorabile, așa cum ar trebui să fie toate amintirile frumoase de Crăciun, merită să așteptați deschiderea oficială a Târgului de Crăciun de la Constanța, de unde cu siguranță cu vor lipsi artizanii cu decorațiuni și podoabe confecționate manual. Cu zăpadă care să completeze atmosfera tradițională, ori doar cu neaoșul ger mușcător, cert este că sărbătoarea Crăciunului de la malul mării va fi o încântare.

Este nedrept să spui că iubești cu adevărat marea, dacă nu i-ai cunoscut și admirat chipul răvășit din lunile de iarnă. Nu există niciun motiv pentru care un turist nu s-ar putea bucura iarna de peisajul emoțiilor înghețate, de splendoarea valurilor care se sparg de țărm într-o vâltoare unică, sub admirația stolurilor de pescăruși zgribuliți pe nisipul ce emană un iz sărat după sărutul pasional al mării.

În barurile și cafenelele de la malul mării mirosul de dovleac specific toamnei s-a risipit odată cu scăderea temperaturilor din termometre, pentru a face loc aromei vinului fiert cu scorțișoară. Din nou, ar fi nedrept ca doar localnicii de la malul mării să știe senzația plăcută pe care ți-o oferă o băutură caldă într-un local unde, din difuzoare, muzica tradițională de Crăciun face eforturi să estompeze vuietul crivățului ce dă târcoale pe afară.

Deși este abia mijlocul lui noiembrie, Moș Crăciun, cu zâmbetul lui ghiduș, le face cu ochiul complice inclusiv pasionaților de sloturi. Este uimitor cum magia sărbătorilor de iarnă reușește să anime inclusiv atmosfera din mediul virtual, unde amatorii de jocuri au la dispoziție o sumedenie de instrumente care provoacă distracție, eliberează de stres și antrenează optimismul și ambiția. Până la urmă, Crăciunul este despre bucurie și voie bună, iar magia sărbătorilor aduce cu sine noroc și bunăstare celor care se lasă cuprinși de ea. Dacă ești tentat, lasă-te condus de clinchetul zurgălăilor, alege jocul online care te atrage cel mai mult, pune-ți o dorință și lasă-l pe Moș Crăciun să își facă treaba!

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*