Luni începe Bacalaureatul. Iată programul complet al probelor pentru cei 5123 de absolvenți înscriși

Examen, educatie, elevi

Luni, 13 iunie 2016, debutează examenul național de bacalaureat, sesiunea iunie- iulie 2016, la care s-au înscris 5123 de absolvenți ai claselor a XII-a/XIII-a, 4101 dintre aceștia aparținând seriei curente.

În 51 de centre de examen din județul Constanța se organizează probele de evaluare a competențelor lingvistice și digitale, după următorul calendar:
13 – 15 iunie 2016 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română
15 – 17 iunie 2016 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă
21 – 24 iunie 2016 Evaluarea competenţelor digitale
27 iunie – 1 iulie 2016 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională

La prima probă, Proba A – Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română sunt așteptați să participe 4149 de absolvenți înscriși.

“Examenul de bacalaureat reprezintă un moment în care absolvenții trebuie să dea dovadă de seriozitate și responsabilitate privind devenirea lor și prioritățile pe care și le-au propus în viață. Dorim mult succes candidaților și ne exprimăm încrederea că toți cei implicați – elevi și cadre didactice – vor aplica și respecta prevederile legale privind derularea unui examen corect și transparent” a declarat Inspectorul Școlar General prof. Zoia-Gabriela Bucovală.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*