Lumina Învierii va fi adusă, diseară, de pe mare, în Portul turistic Tomis. IPS Teodosie estimează că 20.000 de persoane vor putea asista la manifestările religioase

După debarcarea lui IPS Teodosie în Portul Tomis, acesta împreună cu soborul de preoți, vor merge, pe jos, spre Arhiepiscopie.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, va aduce la noapte Sfânta Lumină din largul Mării Negre până în Portul Tomis, iar apoi va fi purtată în procesiune până la Catedrala arhiepiscopală.

La fel ca în fiecare an, Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim, prin grija Patriarhiei Române, iar apoi fiecare eparhie va trimite delegați ca să ia Lumina Învierii de la Aeroportul Otopeni.

La Constanța, IPS Teodosie va aduce Sfânta Lumină din largul Mării Negre, pe care o va purta în procesiune din Portul Tomis până la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța, unde va fi oferită credincioșilor la ora 23.45, iar de la ora 24.00, va oficia Canonul Învierii, urmat de săvârșirea Sfintei Liturghii.

„Programul în seara de Înviere este cel tradițional. Voi veni cu Sfânta Lumină cu o barcă și voi ieși cu Lumina. Voi începe să vă vorbesc puțin de Lumina care a fost adusă pe mare de Sfântul Apostol Andrei, apoi voi veni, în procesiune. În timp, la Catedrală se vor cânta cântările specifice și voi da Lumină la 23.45 și apoi vom face cele se cuvin: se va citi Sfânta Evanghelie, se va începe slujba și slujba o vom face afară. Vom da și Paște, pregătim Paștele și sperăm să le fie tuturor bine”, a spus Arhiepiscopul Tomisului.

El estimează că 20.000 de persoane vor putea asista la manifestările religioase.

„Iubiți credincioși, vă invit la Înviere, la malul mării. Toți care doriți sunteți bineveniți și nu cred că nu va fi loc pentru câți veniți. Este loc de cel puțin 20.000 de oameni, pentru că avem și partea de pe faleză. Poate vom pune și ecran dacă va fi cazul. Ne vom pregăti să aibă loc toți credincioșii”, a mai spus IPS Teodosie.

Duminică, 2 mai, în prima zi de Paști, începând cu ora 12.00, la Catedrala arhiepiscopală, IPS Teodosie va oficia slujba Vecerniei, cunoscută sub numele de „a doua Înviere”, în timpul căreia Sfânta Evanghelie va fi citită în 12 limbi de circulație internațională, simbolizare a universalității creștinismului. După slujbă, la ora 13.30, în parcul catedralei, va avea loc tradiționalul Concert pascal susținut de Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului. Apoi, ierarhul va oferi celor prezenți ouă roșii, cozonac și vin.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. IPS vrea sa aduca lumina de la aeroport undeva in largul marii, ca sa aibe de unde s-o aduca inapoi la biserica?
    Sau aprinde cu bricheta si zice ca a adus lumina? Flacara sfanta apare din mare?

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*