Elevi ai Liceului Teoretic Nicolae Bălcescu din Medgidia, la Concursul Național de Robotică Școlară NextLab.Tech

Liceul Nicolae Bălcescu din Medgidia. FOTO Liceul Nicolae Bălcescu din Medgidia

Două echipe de la Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” Medgidia s-au calificat la etapa națională a Concursului de Robotică Școlară ”NextLab.Tech”, concurs înscris de Ministerul Educației în Lista competițiilor internaționale pe discipline școlare pentru anul școlar 2021-2022 (Anexa 1 la OME nr. 5992/29.12.2021).

Concursul NextLab.Tech are două faze și trei secţiuni, elevii participanți la această competiție beneficiind de cursuri online gratuite și de webinarii susținute de profesori universitari din domeniul informaticii.

Echipele Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” care au participat la faza națională a Concursului Nextlab.Tech din 31 ianuarie 2022 sunt prezentate mai jos, alături de materialele video pregătite pentru proiectele realizate.

Elevele Copilu Maria-Lorena, din clasa a XI-a B și Tudorică Elena-Andreea-Bianca din clasa a IX-a C, coordonate de prof. Copilu Mariana-Carmen, au construit și programat un robot de tip Line follower. Puteti urmări videopitch-ul la adresa: https://youtu.be/X8MgNRztp0Q

Elevul Veniș Florin din clasa a X-a A, coordonat de prof. Șerban Gina-Elena, a construit și programat robotul de tip Miro pentru competiția Line follower. Puteți urmări videopitch-ul la adresa: https://youtu.be/Ln_VzGFsiK0

Participând la această competiție, elevii se pregătesc pentru meseriile viitorului, învață să programeze roboți bazați pe Arduino și să lucreze în Open Roberta, Tinkercad, Mixly, Arduino IDE şi C.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*