Ludovic Orban la Constanța: „Nu vrem să ajungem la noi restricții, dar depinde de creșterea numărului de români care respectă regulile de protecția sanitară”

Ludovic Orban la Constanța. FOTO Facebook

Premierul Ludovic Orban a afirmat, joi, la Constanța, că nu se dorește impunerea de noi restricții, dar acest fapt va fi posibil numai dacă va crește numărul celor care respectă regulile de protecție sanitară.

„Nu vrem să luăm nicio măsură care să afecteze viața oamenilor și care să aibă efecte negative asupra economiei. Asta depinde de creșterea numărului de români care respectă regulile de protecția sanitară. Este fundamental. (…) Am văzut că a crescut procentul celor care nu cred în bazaconiile negaționiștilor și prostiile care sunt lansate de tot felul de ciudați și de tot felul de site-uri pirat. Odată cu creșterea numărului persoanelor care respectă aceste măsuri, riscul de răspândire scade. Scade riscul de răspândire chiar dacă am avut această perioadă pe care nu ne-am dorit-o noi, ne-a fost impusă de Curtea Constituțională, de faptul că Parlamentul a tergiversat adoptarea legii timp de aproape trei săptămâni. În perioada asta a existat, într-adevăr, o situație care nu ne-a permis să putem să ținem sub control epidemia din cauza faptului că am avut aproape cinci mii de persoane diagnosticate pozitiv pentru care nu am putut să dispunem nicio măsură: peste o mie de oameni ieșiți din spitale, peste 3.700 diagnosticați pozitiv pentru care nu s-a putut dispune nicio măsură”, a explicat Ludovic Orban.

Premierul recunoaște însă că este dificilă impunerea portului măștii de protecție peste tot în aer liber, cu atât mai mult cu cât este vară.

„Gândiți-vă ce ar fi fost dacă impuneam ca toți cei care se duc la plajă să stea cu mască, să intre cu masca în apă… Sunt niște limite. Noi purtăm mască tocmai pentru că suntem un grup mai mare și pentru că spațiul pe care îl avem nu ne permite să păstrăm distanța de un metru jumate, doi metri. Dacă ambele persoane poartă mască probabilitatea de transmitere a virusului este egal aproape cu zero”, a mai precizat el.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*