Lucrările de modernizare a dispensarului din comuna constănțeană Comana ar putea fi gata în câteva luni

Lucrările la dispensarul din comuna Comana ar putea fi gata în câteva luni. FOTO Primăria Comana

Lucrările de reabilitare și extindere a dispensarului uman din comuna constănțeană Comana, un proiect în valoare de aproximativ 1.200.000 de lei, ar putea fi gata în câteva luni, dacă vremea o va permite.

„Extinderea și modernizarea dispensarului costă aproximativ 1.200.000 de lei. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDR), în procent de 70 la sută, iar restul, circa 350.000 de lei, vine de la Consiliul Județean. Contractul a fost semnat în decembrie 2020 și trebuie să fie finalizat până la sfârșitul anului 2022. Lucrările sunt în execuție, oamenii s-au apucat de treabă, și ar putea să fie gata în trei, patru luni. Depinde și de vreme, însă”, spune primarul comunei, Ion Adam.

Până de curând, dispensarul funcționa într-o clădire veche, în câteva cămăruțe, iar reabilitarea acesteia era absolut necesară.

„Oamenii se tratau până acum în două cămăruțe. Acum dispensarul va avea medicină de familie, medicină generală, stomatologie, pediatrie, plus anexe. Asta înseamnă grup sanitar, centrală termică etc. Dar mai întâi trebuie să finalizăm lucrările de reabilitare și extindere a clădirii, iar apoi vom discuta dotarea dispensarului cu cei de la Consiliul Județean Constanța. Acolo sperăm să găsim finanțarea pentru dotări, sunt necesare cel puțin 250.000 de lei”, a explicat primarul Ion Adam, care a precizat că ulterior se vor găsi și cadrele medicale necesare bunei desfășurări a activității dispensarului.

În legătura cu starea de sănătate a locuitorilor comunei, primarul a mai precizat pentru CTnews că și campania de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 se desfășoară bine și are încredere că oamenii au înțeles gravitatea situației și aleg să se vaccineze.

„Cred că procentul de vaccinare în comună este de aproximativ 50 la sută, peste media actuală pe țară. Am avut o campanie de informare foarte intensă. Am apelat chiar și la o firmă care, timp de două zile, a trimis oameni prin toate satele, cu un mesaj audio de impact. Dacă postam afișe prin comună, poate citeau, poate nu. Așa a fost mai bine, oamenii au auzit mesajul și au înțeles gravitatea situației. De altfel vineri (22 octombrie – n.r.) am avut și o campanie de vaccinare în comună. S-au vaccinat 139 de persoane. Mai sunt multe alte persoane care s-au vaccinat deja în altă parte, cum este și cazul meu. (…) Toată lumea trebuie să se vaccineze, pentru că altfel nu scăpăm de criza aceasta sanitară. Ca să avem o viață normală trebuie să înțelegem și să ne vaccinăm”, consideră edilul.

Ion Adam a mai precizat că și repararea drumurilor este o prioritate pentru administrația sa, mai ales că pe unele dintre acestea circulația se face cu greutate, fiind stricate de unele lucrări de canalizare.

„DC 13 este în lucru pentru reparație, e aproape gata. Mai avem Prelungirea lui Avram Iancu, în Pelinu. De luni ne apucăm să reparăm patru străzi din satul Comana. Au fost cei de la RAJA, au tras niște țevi de apă, s-a făcut canalizare, dar s-au stricat drumurile și trebuie reparate. Valoarea totală a investiției este undeva la 430.000 de lei, suportată din bugetul local. Este vorba despre 17.000 metri pătrați”, a mai declarat primarul comunei Comana, Ion Adam.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*