Lucian Bode: „Nicio clipă nu s-a pus problema desființării ARSVOM!”

Lucian Bode. FOTO Adrian Boioglu

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat luni, 26 iulie, la Cernavodă, că Agenția Română de Salvare a Vieții Omenești pe Mare (ARSVOM) nu va fi desființată, dar, împreună cu Centrul Maritim de Coordonare (MRCC), vor trece în subordinea Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU).

Potrivit lui Lucian Bode, cele două instituții sunt în subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, dar ea asigură activitatea de căutare și salvare a vieții omenești pe mare și intervenții în caz de poluare, domeniu ce este gestionat de Ministerul Afacerilor Interne.

„Având în vedere rolul și responsabilitățile celor două autorități în domeniu, în special ARSVOM, și mă refer la rolul pe care îl au în domeniul situațiilor de urgență, domeniu pe care îl gestionează Ministerul Afacerilor Interne, prin Departamentul pentru Situații de Urgență, am constatat necesitatea inițierii demersurilor pentru integrarea în cadrul MAI și coordonarea acestuia de către Departamentul pentru Situații de Urgență”, a precizat Bode.

Potrivit ministrului de Interne, în acest sens a fost constituit un grup de lucru interministerial, în scopul elaborării unui proiect de act normativ necesar pentru preluarea ARSVOM și a Centrului de Maritim de Coordonare din cadrul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în cadrul MAI.

„Nicio clipă nu s-a pus problema desființării ARSVOM. Categoric, este o instituție cu rol esențial în domeniu. Ea are nevoie de un proces de restructurare, dar nicidecum nu se pune problema desființării. În consecință, acest grup de lucru interministerial va pune pe masa Guvernului, a celor doi miniștri, Transporturi și Interne, o propunere în sensul în care noi ne-am exprimat intenția de a prelua prin DSU coordonarea acestei agenții”, a mai declarat ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode.

Fostul director al ARSVOM, Daniel Manole, a fost demis din funcție după ce a fost reținut de procurorii DNA pentru constituirea unui grup infracțional organizat și luare mită, fiind plasat în arest la domiciliu. Ulterior, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat că intenționează desființarea Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare, atribuțiile acesteia urmând să fie fi preluate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Departamentul pentru situatii de urgenta este foarte eficient si cel mai abilitat sa se ocupe de ARSVOM. Am remarcat in nenumarate randuri eficienta interventiilor acestora.
    Probabil ca daca acum le merge vreo autospeciala cu scara au mai multe sanse de succes, poate intre timp primesc si saltele gonflabile pentru interventii pe mare, daca pentru interventii pe uscat nu le pot folosi.
    Dumnezeu sa-i aibe in paza lui pe cei care vor avea nevoie!

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*