Locuitorii din cartierul Henri Coandă, verificați de Poliția Locală. Au fost aplicate zeci de amenzi

Locuitorii din cartierul Henri Coandă, verificați de Poliția Locală. FOTO DGPL Constanța

Polițiștii locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța au desfășurat săptămâna trecută o acțiune tematică în cartierul de locuințe sociale Henri Coandă. Scopul acțiunii a fost verificarea respectării evidenței locative în spațiile care aparțin de RAEDPP Constanța și a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și a curățeniei.

Potrivit DGPL Constanța, polițiștii locali au legitimat 2.480 de persoane, din care trei au fost conduse la sediul instituției pentru a fi identificate. Au fost aplicate 57 de sancțiuni contravenționale în valoare de 6.425 de lei.

Cele mai multe abateri au vizat neînscrierea în cartea de imobil la noua locuință în termenul legal. De asemenea, au fost aplicate amenzi contravenționale pentru fumat în spațiu public închis, proferare de injurii, tulburare ordine publică, refuz de legitimare, expirare termen de valabilitate act de identitate, aruncare de hârtii, ambalaje, resturi de țigări pe domeniul public.

Totodată, polițiștii locali au constatat o infracțiune de consum de substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv/psihotrop. Cazul a fost predat instituției abilitate în vederea continuării cercetării și dispunerea măsurilor legale ce se impun.

Activități similare se vor derula în continuare, în scopul asigurării unui climat public civilizat.

Cetățenii sunt rugați să semnaleze în continuare orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon 0241/484.205 și 0341/922 sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*