Local din Mihail Kogălniceanu, sancționat cu peste 25.000 de lei de polițiști, Protecția Consumatorului și DSP

Local din Mihail Kogălniceanu, sancționat de polițiștii, Protecția Consumatorului și DSP. FOTO Arhiva CTNews

Polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor Constanța au desfășurat, luni, un control la un punct de lucru al unei societăți comerciale din localitatea Mihail Kogălniceanu.

„În urma activităților, polițiștii au aplicat o sancțiune contravențională, în valoare de 10.000 de lei, la O.U.G. 28/1999 privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, fiind confiscată suma de 626 de lei”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

De asemenea, polițiștii de investigare a criminalității economice au constatat o infracțiune la Legea 8/1996, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de reproducere a operelor sau a produselor purtătoare de drepturi conexe.

Totodată, reprezentanții ANPC Constanța au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei, pentru abateri privind produsele expirate, produse și proceduri nesigure, produse depozitate neconform, ustensile neprofesionale, cât și neîngrijire bloc alimentar, conform O.G. 21/1992, în același timp fiind dispusă oprirea temporară a prestărilor de servicii până la remedierea deficiențelor.

„În plus, reprezentanții DSP Constanța au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 6.200 de lei, pentru încălcarea prevederilor H.G. 857/2011 privind normele din domeniul sănătății publice”, au mai transmis sursele citate.

Totodată, administratorul societății comerciale a fost invitat la sediul IPJ Constanța, respectiv ITM Constanța, pentru continuarea verificărilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*