Avioane Eurofighter Typhoon, ale Forțelor Aeriene Germane, au aterizat la Mihail Kogălniceanu

Aeronavele Eurofighter Typhoon executa misiuni de poliție aeriană în spațiul României. FOTO raf.mod.uk

Trei aeronave Eurofighter Typhoon ale Forțelor Aeriene Germane au aterizat joi, 17 februarie, în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

Potrivit MApN, detașamentul german, format din aproximativ 60 de militari (piloți și personal tehnic) și aeronave Eurofighter Typhoon, va executa, alături de militarii Forțelor Aeriene Române și Forțelor Aeriene Italiene, misiuni de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing) sub comandă NATO, în următoarele 3 săptămâni.

Forțele Aeriene Germane au mai fost prezente în România, în vara anului trecut, alături de Forțele Aeriene Regale ale Marii Britanii, în baza Declarației comune privind interoperabilitatea aeronavelor Eurofighter Typhoon pentru executarea în comun a misiunilor de poliție aeriană.

Misiunile de instruire în comun au ca principal obiectiv creșterea interoperabilității între aliații din cadrul NATO, iar misiunile de poliție aeriană desfășurate în comun contribuie la dezvoltarea capacității de reacție și descurajare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*