Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia a primit acreditare Erasmus în domeniul educației școlare

Liceul Nicolae Bălcescu din Medgidia. FOTO Liceul Nicolae Bălcescu din Medgidia

Începând cu acest an, Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia a primit acreditare Erasmus în domeniul Educației Școlare. Această acreditare Erasmus este valabilă până în anul 2027 și confirmă faptul că instituția acreditată este capabilă să implementeze un plan de dezvoltare strategică pe termen mediu sau lung.

Ca urmare a acestei acreditări, în anul școlar 2021 – 2022 Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia debutează proiectul ERASMUS+ KA121, proiect care se dorește o continuare a proiectelor anterioare de formare profesională și schimb de bune practici derulate de liceul nostru încă din anul 2014.

Proiectul acreditat urmărește ameliorarea competenţelor lingvistice și digitale atât la profesori, cât și la elevi, formarea de competențe antreprenoriale și pentru dezvoltare durabilă, promovarea educației incluzive și a competențelor transversale. Nu în ultimul rând, prin proiectul acreditat instituția noastră își propune să crească numărul participanților la proiecte europene, atât fizic cât și în mediul online, pentru a favoriza dezvoltarea personală, starea de bine, de integrare europeană și de cetățenie activă, un rezultat evident fiind creșterea ratei de reușită în viața personală și profesională.

Proiectul acreditat ERASMUS își propune în anul școlar 2021- 2022 trei tipuri de activități de formare: participarea a 6 cadre didactice la cursuri de formare profesională în domeniile amintite, o vizită de studiu în Franța, 3 stagii de 10 zile pentru 18 elevi la Liceul „Leonard de Vinci” din Soissons (Franta) și în Limasol, Cipru, cu formare în educație durabilă, educație antreprenorială și STEM.

Proiectele urmăresc ca școala să îmbunătățească în mod permanent calitatea actului educativ, să garanteze oportunități egale privind accesul la educație și să devină garantul succesului pentru fiecare elev în parte. Acest deziderat reprezintă obiectivul central al proiectului ERASMUS.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*