Primăria Constanța anunță reabilitarea completă a grădiniței „Amicii”, un proiect cu finanțare europeană de peste șase milioane de lei

Grădinița „Amicii” a fost reabilitată complet cu fonduri europene. FOTO: Primăria Constanța

Primăria municipiului Constanța a anunțat joi, 30 martie, că grădinița cu program prelungit „Amicii” a fost modernizată, iar 360 de preșcolari își vor desfășura activitățile educaționale în condiții optime, „la standardele comparabile cu cele din Uniunea Europeană”.

Potrivit reprezentanților instituției, sălile de curs au fost dotate cu mobilier, a fost renovat cabinetul medical și bucătăria grădiniței.

„Lucrările s-au realizat în mod unitar, pe întreaga clădire, cu respectarea normelor referitoare la rezistență, stabilitate, securitate la incendiu, igienă și sănătate”, au precizat sursele citate.

Principalele lucrării de intervenție care s-au realizat asupra imobilului au fost:

  • termoizolarea fațadei și a acoperișului tip terasă;
  • crearea unui spațiu adecvat pentru primirea și trierea preșcolarilor, la intrarea în clădire;
  • dotări echipamente de specialitate;
  • realizarea de două accesuri suplimentare în clădire pentru evacuarea eficientă a persoanelor;
  • crearea/ adaptarea intrărilor pentru facilitarea accesului persoanelor cu dizabilități și alte măsuri de dezvoltare durabilă;
  • realizarea unei scări exterioare pe structura metalică destinată evacuării copiilor și a personalului de specialitate;
  • reamenajarea grupurilor sanitare;
  • recompartimentarea zonei de prepare a mesei în vederea eficientizării ei;
  • amenajarea unui izolator cu grup sanitar propriu la parter, la intrarea principală după zona de triere preșcolari;
  • înlocuirea completă a instalațiilor electrice, sanitare si termice.

De asemenea, s-a amenajat un loc de joacă, în suprafață de 200 de metri pătrați, care este dotat cu leagăn, balansoar, tobogan, ansamblu de joacă, ansamblu mini baschet preșcolari, groapă de nisip, bancă de exterior etc.

Proiectul are o valoare de 6.057.289,73 lei și a fost realizat cu finanțare de la Uniunea Europeană prin POR.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*