Liceul Tehnologic „Ioan N. Roman” din Constanța, partener într-un proiect Erasmus+ pe probleme de poluare

Liceul Tehnologic „Ioan N. Roman”, partener într-un proiect Erasmus+ pe probleme de poluare

Liceul Tehnologic „Ioan N. Roman” din Constanța a lansat, luna trecută, proiectul Clean Danube, Clean Black Sea/ Temiz Tuna, Temiz Karadeniz, proiect finanțat de Uniunea Europeană prin programul KA229 Erasmus+.

„Proiectul se va derula până la data de 30 octombrie 2022 și are ca scop acțiunea împotriva poluării la care sunt expuse fluviul Dunărea și Marea Neagră. Împreună cu cei patru parteneri din Turcia, Austria, Serbia și Ungaria, ne propunem, în cele șase activități de învățare reciprocă și a schimbului de experiență, care vor fi organizate în timpul proiectului, să creștem gradul de conștientizare a elevilor cu privire la problemele poluării din Marea Neagră și Dunăre. Ne propunem, de asemenea, să descoperim motivele care duc la poluarea fluviului Dunărea și Mării Negre și să găsim soluții în vederea combaterii poluării. În plus, sunt convinsă că proiectul va contribui la dezvoltarea realizărilor academice și personale ale elevilor participanți, cât și la dezvoltarea competențelor interdisciplinare”, a declarat responsabilul proiectului, profesorul Veronica Țăroiu.

Fiecare țară va participa la activități cu câte doi profesori și cinci elevi. Grupul țintă al proiectului îl reprezintă elevii cu vârste cuprinse între 14 şi 19 ani.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*