Liceenii de la „Arte” au pictat pasajul de la Gara Constanța

Liceenii de la „Arte” au pictat pasajul de la Gara Constanța. FOTO Asociația Creative Plus

Liceenii clasei a XI-a a Colegiului Național de Arte „Regina Maria” din Constanța au profitat de soare miercuri, 10 noiembrie, și au ieșit în partea deschisă a pasajului gării unde au pictat zidurile, coordonați de profesoara lor, Alexandra Popa.

Alături de ei, tineri veniți din diferite țări europene au colorat treptele, umplând zona de culori. Pasajul gării este aproape gata, în mai puțin de o lună va fi pictată și ultima parte. În această perioadă, asociația Creative Plus organizează diferite evenimente în aer liber pentru copiii și tinerii din zonă, pasajul devenind spațiu pentru socializare, joacă și seri interculturale.

Următorul eveniment, numit „Oricine poate fi artist”, va avea loc sâmbătă, 13 noiembrie, de la ora 11.00. Copiii sunt invitați să își lase amprentele mânuțelor lor colorate pe zidurile mici ale pasajului și apoi să participe la diferite jocuri organizate de tinerii voluntari europeni. Se anunță cel puțin trei ore de creativitate și de mișcare în noul spațiu de joacă al Constanței.

Pictura, colorarea și evenimentele din pasaj sunt parte din proiectul Education Art – Flipping al asociației Creative Plus, finanţat cu 98.400 de lei prin „Fondul pentru un viitor mai bun în comunități” cu sprijinul Lidl România, susținut de Federația Fundațiilor Comunitare din România și implementat la nivel local de Fundaţia Comunitară Galați.

Asociația Creative Plus își propune să transforme pasajul într-un loc de joacă și de învățare non-formală.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*