Lenjerie intimă contrafăcută, în valoare de peste 600.000 de lei, confiscată în Portul Constanţa Sud Agigea

Bunuri în valoare de peste 600.000 de lei, confiscate în Portul Constanţa Sud Agigea. FOTO Garda de Coastă

Produse contrafăcute, cu o valoare de piață de peste 600.000 de lei, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră și vameșii constănțeni, într-un container sosit din Bangladesh în Portul Constanța. Bunurile au fost confiscate, iar în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute.

Potrivit Gărzii de Coastă, poliţiştii de frontieră au participat la controlul amănunțit efectuat de către lucrătorii vamali din cadrul Biroului Constanța Sud la un container sosit din Bangladesh, ce avea ca destinatar o societate comercială de pe raza județului Maramureș.

În urma controlului, au fost descoperite 8.748 bucăți lenjerie intimă susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute, care au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Astfel, poliţiştii de frontieră s-au sesizat din oficiu sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

Bunurile, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, ar fi avut valoarea totală de aproximativ 602.500 de lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*