Amenzi de peste 100.000 de lei, aplicate de polițiștii constănțeni pentru încălcarea normelor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19

Verificări și controale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. FOTO IPJ Constanța

Polițiștii au intensificat la sfârșitul săptămânii trecute acțiunile de informare, prevenire și combatere a răspândirii pandemiei de COVID-19.

Astfel, în județul Constanța, în perioada 14 – 17 octombrie, polițiștii au aplicat 622 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 111.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020. Au fost controlate peste 500 de societăți comerciale, fiind legitimate, în acest context, aproximativ 8.200 de persoane.

„Recomandăm cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație. Reamintim faptul că, în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise”, au precizat reprezentanții IPJ Constanța.

Astfel de acțiuni vor fi derulate și în perioada următoare, în vederea limitării efectelor pandemiei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*