La Universitatea Ovidius din Constanța începe un nou an de studii pentru cei peste 18.300 de cursanți. Majoritatea cursurilor vor fi în format hibrid

Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhiva UOC
Universitatea Ovidius Constanța. FOTO Arhiva UOC

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) organizează vineri, 1 octombrie, de la ora 11.00, festivitatea de deschidere a anului universitar 2021 – 2022. Evenimentul va avea loc în Sala Senatului din noul Campus universitar (Corp A, Aleea Universității, nr. 1) și se va desfășura în format hibrid, în sala de festivități urmând a fi prezenți reprezentanții conducerii universității, ai facultăților și studenților, în vreme ce comunitatea academică va putea urmări ceremonia în transmisiune live pe pagina de Facebook a universității: https://www.facebook.com/UnivOvidiusConstanta.

Pentru cei peste 18.300 de cursanți ai Universității Ovidius din Constanța, activitățile didactice vor începe din data de 4 octombrie 2021, modalitatea de desfășurare a acestora fiind decisă la nivelul Consiliilor celor 16 facultăți.

„În semestrul I al anului universitar 2021 – 2022, fiecare facultate își va desfășura activitatea astfel încât să le asigure tuturor studenților o educație de înaltă calitate și accesul echitabil la actul educațional, având în vedere, în același timp, protejarea siguranței și sănătății studenților, cadrelor didactice și a personalului administrativ”, a precizat rectorul instituției, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu.

Astfel, conform deciziei Consiliului de Administrație a UOC, vor începe cursurile în format hibrid (mixt și online) studenții înmatriculați la 11 din cele 16 facultăți ale UOC: Facultatea de Arte, Facultatea de Construcții, Facultatea de Educație Fizică și Sport, Facultatea de Farmacie, Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă, Facultatea de Istorie și Științe Politice, Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară, Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie, Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole și Facultatea de Teologie.

În același timp, activitățile didactice se vor desfășura în format online pentru studenții următoarelor facultăți: Facultatea de Drept și Științe Administrative, Facultatea de Litere, Facultatea de Matematică și Informatică, Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Facultatea de Științe Economice.

De asemenea, activitatea didactică a doctoranzilor în cadrul Institutului Studiilor Doctorale se va desfășura în format online.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*