La Constanța au loc o serie de manifestări legate de celebrarea anuală a sărbătorii „Săptămâna Naşterii Profetului Muhammed (PbuH)”

Muftiul Iusuf Muurat, Șeful Cultului Musulman din România. FOTO Facebook
Muftiul Iusuf Muurat, Șeful Cultului Musulman din România. FOTO Facebook

Muftiatul Cultului Musulman din România în colaborare cu Atașatul pentru Servicii Religioase și Consulatul General al Republicii Turcia la Constanța, organizează în seara de 18 noiembrie, ora 18:00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” din municipiul Constanța, o suită de manifestări cultural religioase, prilejuită de celebrarea anuală a sărbătorii „Săptămâna Naşterii Profetului Muhammed (PbuH)”.

Manifestările, reunite sub egida „Săptămâna Naşterii Profetului Muhammed (PbuH)”, debutează cu un simpozion cultural religios, dedicat acestui eveniment magistral din istoria Islamului. În cadrul acestuia susţin prelegeri:

  • Şeful Cultului Musulman din România, Muftiul Muurat Iusuf,
  • Consulul General al Republicii Turcia la Constanţa,
  • prof. univ. dr. Fatih Kurt, (reprezentant al DIYANET-ului – Ministerului Cultelor din Republica Turcia), invitat special
  • Dr. Doc. Fatih Koca.

Subiectul de anul acesta al simpozionului cultural religios dedicat Săptămânii Naşterii Profetului Muhammed (PbuH)”, este: „Profetul și importanța familiei în islam“

Evenimentul va debuta prin recitarea unor versete din Coranul cel Sfânt.

În cadrul simpozionului va fi proiectată o prezentare a vieții şi activității Profetului Muhammed (pbuh), iar dr. Fatih Kurt va suţine o conferinţă ce evocă personalitatea Profetului. De asemenea va fi susținut un recital de cântece religioase (ilahiuri) dedicate Profetului Muhammed (PbuH) de către Dr. Doc. Fatih Koca și Grupul de cântări religioase, Dobruca Ilahi Grubu, al Muftiatului Cultului Musulman din România.

La aceste manifestări cultural religioase dedicate cunoașterii vieții Profetului Muhammed (PbuH) participă Abigail Rupp, Adjunctul Șefului Misiunii din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București ministru secretar de stat pentru culte, Victor Opaschi. De asemenea sunt invitați să participe toți membrii comunității musulmane.

Astfel de manifestări cultural religioase dedicate Săptămâni Naşterii Profetului Muhammed (PbuH) au loc în toate țările balcanice și sunt organizate de către Muftiate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*