Atenționare meteorologică Cod galben pentru Constanța: instabilitate atmosferică accentuată și averse torențiale în următoarele ore

Cod de vânt puternic FOTO Primăria Constanța

Meteorologii au emis o atenționare Cod Galben valabilă pentru regiunea Dobrogea, începând de sâmbătă, 03 iunie, până în dimineața zilei de duminică, 04 iunie, la ora 06.00.

În acest interval de timp, se așteaptă perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată, care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice și averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

Potrivit meteorologilor, în aceste ore, în Dobrogea se vor înregistra cantități semnificative de precipitații, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor ajunge la valori de 20 până la 25 de litri pe metru pătrat, cu posibilitatea de a depăși izolat 30 până la 40 de litri pe metru pătrat.

Temperaturile vor avea o valoare maximă de 24 de grade Celsius în timpul zilei, în timp ce minimele se vor situa în jurul valorilor de 15 – 16 grade Celsius.

Pentru ziua de duminică, 04 iunie, meteorologii previzionează o îmbunătățire a vremii, cu cer variabil, dar o continuă răcire a temperaturilor, care vor ajunge la valorile normale pentru această perioadă. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare pe durata zilei. Maximele se vor situa în jurul valorii de 21 de grade Celsius, iar minimele vor coborî la 13 – 14 grade Celsius.

Pentru a face față oricăror situații neplăcute sau de urgență, locuitorii din Constanța sunt încurajați să semnaleze problemele la următoarele numere de telefon:

  •     Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055;
  •     Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală – 0241/484205 și 0341/922;
  •     Dispecerat Biroul Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență – 0737552271.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. Să sperăm că această perioadă de instabilitate va trece repede și în siguranță. Să fim cu toții precauți și să avem grijă de noi și de cei dragi

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*