Județul Constanța se află sub Cod Portocaliu de furtună

Nori de furtuna Cod Portocaliu. FOTO Catalin Schipor

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, județul Constanța se află sub Cod Portocaliu în intervalul orar 17:00 – 17:45. Meteorologii preconizează averse de ploaie cu peste 35 l/mp, descărcări electrice, vijelie, grindină de mici și medii dimensiuni. Acesta vine după un Cod Galben ce a fost valabil în intervalul 16:10 – 17:30.

Pentru a evita inundaţiile, trebuie să se asigure scurgerea apelor pluviale prin curăţarea şanţurilor şi a rigolelor, iar înainte de orice deplasare să se intereseze asupra stării vremii şi a drumurilor.

Pe timpul manifestării fenomenelor meteorologice este indicat să se evite sau să se limiteze activităţile în aer liber. În cazul producerii viiturilor, să nu se deplaseze prin curenţii de apă şi să se adăpostească în zone înalte şi sigure.

În cazul pătrunderii apei în locuinţe, se vor deconecta toate sursele electrice şi se va semnala la numărul de urgenţă 112.

Informaţii despre modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obţinute prin intermediul aplicaţiei DSU şi a Platformei Naţionale de Pregătire pentru Situaţii de Urgenţă „Fiipregatit.ro”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*