Jucării contrafăcute, în valoare de 650.000 de lei, descoperite de polițiștii constănțeni de la Transporturi

Jucării contrafăcute, descoperite într-un container sosit în Portul Constanța din China

Poliţiştii de la Transporturi Maritime au descoperit peste 3.500 de seturi de jucării și peste 10.000 de alte jucării, mărfuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 650.000 de lei.

Potrivit IPJ Constanța, poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, împreună cu specialiști din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud au verificat marți, 27 septembrie, în Portul Constanţa Sud-Agigea, un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială din Republica Moldova.

În urma controlului containerului, poliţiştii au descoperit 3.528 de seturi de jucării și 10.249 de jucării, bunurile purtând însemne ale unor mărci înregistrate, susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală ale mărcilor respective. Mărfurile, estimate la aproximativ 651.500 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracţiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute, conform Legii 84/1998. Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*