Explozie urmată de un incendiu într-un bloc din Constanța: două persoane au ajuns la spital

Explozie urmată de un incendiu într-un apartament din Constanța. FOTO ISU „Dobrogea”

Două persoane au fost transportate la spital în cursul dimineții de joi, 14 aprilie, în urma unei explozii, urmată de un incendiu, ce a avut loc într-un  bloc de locuințe de pe aleea Egretei din municipiul Constanța. În urma deflagrației, 25 de locuințe aflate în imobil au fost afectate, iar peste 90 de persoane au fost evacuate.

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța, incidentul s-a petrecut în jurul orei 03.14 minute, la un bloc de locuințe P+3 de pe aleea Egretei. Din primele momente au fost alocate trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, două autoscări, un echipaj de descarcerare, trei echipaje SMURD, o autospecială de transport victime mulțime și trei autospeciale ale Serviciului Județean de Ambulanță.

„În urma incendiului au ars aproximativ 25 de metri pătrați dintr-o garsonieră situată la etajul al doilea, iar din cauza exploziei au fost afectate alte 25 de locuințe. Au fost evacuate un număr de 20 de persoane de către echipajele de intervenție, iar 71 de persoane s-au autoevacuat. În urma incendiului au fost transportate la Spitalul Județean Constanța două victime care prezentau arsuri”, au precizat reprezentanții ISU Constanța.

Conform SAJ, cele două victime, un bărbat și o femeie, sunt internate, intubate, în camera de resuscitare.

„Bărbatul este conștient, prezintă arsuri pe aproximativ 40 – 50 la sută din suprafața corpului, iar femeia a suferit arsuri pe aproximativ 30 la sută din suprafața corpului. Ambii sunt și suspecți de arsuri ale cailor aeriene”, au transmis reprezentanţii SAJ Constanța.

Incendiul a fost lichidat în mai puțin de o oră, iar misiunea de evaluare a pagubelor s-a finalizat în jurul orei 08.00.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*