Jazz Up Sea Festival revine la Constanța cu două concerte de jazz în ultimul weekend de vară

Afiș Jazz Up Sea Festival 2020

Jazz UP Sea Festival aduce la Constanța, în weekendul 28 – 29 august, patru muzicieni renumiți ai scenei naționale de jazz în Piațeta Falezei Cazinoului din Constanța. Berti Barbera (voce și percuție), Johnny Bica (pian), Viorica Pintilie (voce) și Adrian Flautistu (contrabas) vor cânta în ultimul weekend de vară melodii de jazz atât din repertoriul propriu cât și piese clasice ale jazzului internațional.

„Succesul concertului de anul trecut de la Cazinoul din Constanța și ultimul înaintea începerii renovării emblematicei clădiri, cu trioul Berti Barbera, Sabin Penea și Cătălin Răducanu mi-a dat încredere să continui evenimentele de jazz în orașul de la malul mării, chiar și în acest an provocator, în care grija față de celălalt este mai mare ca oricând. Alături de o echipă dedicată și cu sprijinul primăriei am decis să organizăm două concerte de jazz în Piațeta Falezei Cazinoului din Constanța, respectând regulile de distanțare, dezinfectare și purtarea măștilor. Concertele de jazz și dialogurile muzicale propuse vor fi susținute de binecunoscutul Berti Barbera, talentatul pianist Johnny Bica, solista de jazz cu una dintre cele mai calde voci din industrie, Viorica Pintilie și experimentatul contrabasist Adrian Flautistu”, declară Valentin Ștefăniță, președintele Asociației Cult Art și directorul festivalului JazzUp Sea Festival.

Astfel, concertul de vineri, 28 august, ora 19.00, îi aduce laolaltă pe binecunoscutul artist Berti Barbera (voce și percuție) și talentatul pianist Johnny Bica.

Berti Barbera și Johnny Bica se întâlnesc destul de rar, poate prea rar pentru câte au să-și spună. De aceea, fiecare concert al lor cuprinde specificul întâlnirilor lor: o bucurie a revederii, idei multe și improvizație. Ei formează un duet atipic, un cumul de stiluri și experiență care se reflectă în repertoriul variat, bazat pe teme puternice și piese preferate. Accentul principal este pus pe libertatea de a recompune, de a explora intuitiv un mediu definit, care poate fi oricând completat cu tușeuri personale. Când Berti și Johnny se întâlnesc, publicul primește dimensiunea reală a muzicii actuale, prin umor și virtuozitate, prin note și ritm, așa cum se întâmplă în lumea celor buni.

Sâmbătă, 29 august, ora 19.00, Jazz Up Sea Festival invită publicul doritor la cel de-al doilea concert, unul cu standarde de jazz și adieri de bossa nova, care să sublinieze atmosfera estivală a ultimul weekend din această vară atipică, dar memorabilă. Trio-ul Viorica Pintilie – voce, Adrian Flautistu – contrabas electric și Johnny Bica – pian propun un repertoriu cu cele mai frumoase piese de jazz și accente blânde de bossa nova, gândite ca un pansament pentru această perioadă dificilă prin care trecem cu toții.

Concertele se vor desfășura cu toate măsurile speciale de siguranță impuse de virusul Covid 19. Intrarea este liberă, iar locurile sunt limitate și se rezervă la adresa rezervari@jazzup.ro, sau la numărul de telefon 0768 300 600. Intrarea în perimetrul concertelor se face de la ora 18.00, iar concertele încep la ora 19.00. Locurile vor fi dezinfectate și distanțate la 1,5 metri.

Mai multe informații despre cele două concerte, puteți găsi pe pagina de Facebook JazzUP.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*