Jandarmii constănțeni spun că numai 3.000 de persoane pot să participe la festivitățile organizate în zona Portului Tomis cu ocazia Bobotezei

Boboteaza din anul 2019, la Constanța. FOTO Cătălin Schipor

Peste 250 de jandarmi din cadrul Grupării Mobile „Tomis“ și ai Inspectoratului Județean vor asigura miercuri, 06 ianuarie, începând cu ora 08.00, la Constanța, măsuri de ordine publică și siguranța participanților la procesiunea și Slujba religioasă de Sfințire a Aghesmei Mari, ocazionată de Sărbătoarea Botezului Domnului (Boboteaza). La asigurarea ordinii publice vor participa și lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Constanța și ai Poliței Locale Constanța.

„Pentru buna desfășurare a acestui eveniment, vor fi organizate echipe de dialog, patrule pedestre, cordoane de ordine publică și alte dispozitive adaptate situației din teren. Acestea sunt dispozitive uzuale pentru un astfel de eveniment și facem precizarea că nu au fost adoptate măsuri suplimentare față de anii precedenți și nici nu au fost mobilizate forțe și mijloace în sprijinul celor din județul Constanța”, spun reprezentanții GMJ „Tomis”.

De asemenea, jandarmii și polițiștii vor asigura măsurile de ordine publică pe durata procesiunii organizate de Arhiepiscopia Tomisului, de la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel spre Portul Turistic Tomis, unde va fi oficiată Slujba de sfințire Aghesmei Mari și pe traseele din oraș pe care vor merge carele cu butoaie cu apă sfințită.

„În zona Portului Tomis s-a stabilit că pot participa, în condiții de siguranță și de respectare a măsurilor de distanțare, în jur de 3000 de persoane. În cazul în care se depășește capacitatea locului de desfășurare a evenimentului, accesul în zonă va fi restricționat”, au mai precizat sursele citate.

În intervalul orar 06.00 – 13.00, traficul rutier va fi restricționat începând de la Poarta 1 Acces Port-Comandamentul Flotei.

„Facem precizarea că în zona de distribuire a Aghesmei mari vor fi organizate culoare de acces, astfel încât să nu se producă aglomerări de persoane. Facem un apel la credincioși să respecte indicațiile forțelor de ordine, să nu forțeze accesul și să ia în considerare timpi mai mari de așteptare”, au mai precizat reprezentanții GMJ „Tomis”.

Jandarmeria și Poliția fac apel la responsabilitate și recomandă tuturor credincioșilor să manifeste calm și înțelegere pentru a nu se produce aglomerație și să respecte regulile de protecție individuală: păstrarea distanței fizice de 1,5 metri, purtarea corectă a măștii de protecție și dezinfectarea mâinilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*