Jandarmii constănțeni donează sânge pentru semenii lor

Jandarmii constănțeni donează sânge pentru semenii lor. FOTO GMJ Tomis

Peste 60 de jandarmi ai Grupării Mobile Constanța vor fi prezenți, în perioada 07 – 14 iunie, la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța pentru a dona sânge în scopul completării rezervelor sau pentru ajutorarea victimelor unor accidente, fiind a doua acțiune organizată în acest an. Acest demers este prilejuit de Ziua Internațională a Donatorilor de Sânge, ce se aniversează în fiecare an, în data de 14 iunie.

Jandarmii constănțeni în colaborare cu Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța organizează periodic acțiuni al căror obiectiv îl constituie refacerea rezervelor sanguine atât de necesare salvării de vieți omenești. Și în anii precedenți, oamenii legii s-au implicat în activități de donare de sânge, astfel încât la nivelul instituției acest gest a devenit o tradiție. În medie, din anul 2008, unul din șase jandarmi constănțeni a donat sânge pentru persoanele aflate în suferință, astfel încât, la nivelul instituției, s-a creat o tradiție în ceea ce privește acest demers.

Militarii îi îndeamnă pentru toți membrii comunității să se alăture prin voluntariat acestor acțiuni umanitare, în scopul acordării unui real ajutor persoanelor aflate în dificultate.

„Prin astfel de acțiuni, dorim să sprijinim recrutarea de noi donatori din rândurile constănțenilor și fidelizarea celor care au mai donat. Este, în fond, un gest firesc, de normalitate”, au transmis reprezentanții Grupării Mobile de Jandarmi Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Constanța NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*