Jandarmii constănțeni au dat în ultima săptămână amenzi de aproape 40.000 de lei, majoritatea pentru nepurtarea măștii de protecție în mijloacele de transport în comun

Amenzi pentru nepurtarea măștii de protecție în mijloacele de transport. FOTO Gruparea Mobilă de Jandarmi Constanța

Peste 150 de jandarmi ai Grupării Mobile au acționat în ultima săptămână pentru menținerea ordinii publice şi asigurarea climatului de ordine şi siguranță, în municipiul Constanța. Au fost executate peste 130 de misiuni de menținere şi asigurare a ordinii publice.

Potrivit reprezentanților Grupării Mobile de Jandarmi Constanța, în această perioadă au fost aplicate 548 de sancțiuni contravenționale, dintre care 403 avertismente scrise şi 128 de amenzi, valoarea acestora fiind de peste 37.700 de lei.

„Majoritatea sancțiunilor contravenţionale au fost acordate pentru nerespectarea măsurilor de protecție împotriva virusului Covid-19  în mijloacele de transport în comun”, au precizat sursele citate.

De asemenea, jandarmii grupării au constatat 15 fapte de natură penală, dintre care zece în mod independent şi cinci în cooperare cu Poliția, fiind identificați 19 făptuitori.

Au mai fost executate 10 misiuni pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere emise de către instanțe sau parchete.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*