Jandarmii constănțeni au aplicat, săptămâna trecută, 220 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 15.000 de lei

Peste 120 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean Constanța au fost zilnic la datorie, în cursul săptămânii trecute. FOTO IJJ Constanța

Peste 120 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean Constanța au fost zilnic la datorie, în cursul săptămânii trecute, acționând în cooperare cu polițiștii constănțeni, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională, dar și pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorități în actualul context epidemiologic.

Potrivit IJJ Constanța, pe timpul misiunilor executate în cursul săptămânii trecute, au fost aplicate 220 sancțiuni contravenționale în valoare totală de peste 15000 lei pentru următoarele fapte: nerespectarea măsurilor dispuse de autorități pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2, desfășurarea de activități comerciale fără îndeplinirea condițiilor legale, adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, tulburarea liniștii publice, consum de alcool în locuri publice, apelarea în mod repetat la mila publicului de către o persoană aptă de muncă, apelarea abuzivă a numărului unic pentru apeluri de urgență 112.

În aceeaşi perioadă, jandarmii constănțeni au constat și o faptă de natură penală pe linia comercializării unor bunuri susceptibile de a fi contrafăcute.

Totodată, în cursul săptămânii trecute jandarmii au acționat pentru desfășurarea în condiții de siguranță a evenimentelor religioase ocazionate de sărbătorirea hramului Sfintei Parascheva la Năvodari și Cumpăna, a protestului organizat de Asociațiile Profesionale ale Piloților Maritimi din România – Euxin Pilot, Tomis și Trident, precum și a meciului de fotbal F.C. Farul Constanța – Turris Oltul Turnu Măgurele.

Săptămâna trecută au mai fost executate 31 misiuni pentru punerea în aplicare a unor mandate de aducere emise de către instanțe sau parchete, opt misiuni în sprijinul lucrătorilor Gărzii de Coastă, 16 misiuni alături de lucrătorii Serviciului Regional Poliție Transporturi Constanța și două misiuni în sprijinul executorilor judecătorești.

Jandarmii au fost angrenați zilnic și în misiuni de pază și protecție instituțională la obiectivele din competență, fiind prezenți și la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța și Biroul Electoral Județean Constanța.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*