Iubitorii de cafea, așteptați la Biblioteca Județeană “I. N. Roman” din Constanța pentru o expoziție inedită

Expoziție cu și despre cafea, la Constanța. FOTO Biblioteca IN Roman Constanța
Expoziție cu și despre cafea, la Constanța. FOTO Biblioteca IN Roman Constanța

Expoziția „Cafea și ceai cu tradiție. Ustensile învechite de la neamuri moștenite” vă așteaptă la Biblioteca Județeană Constanța.

O expoziție inedită de piese care fac parte din ritualul de pregătire și servire a cafelei și ceaiului este găzduită în septembrie și octombrie de Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța.

Expoziția „Cafea și ceai cu tradiție. Ustensile învechite de la neamuri moștenite” se află în holul central al instituției, iar obiectele expuse provin din colecțiile de familie ale bibliotecarilor și prietenilor acestora. Pot fi găsite laolaltă servicii de ceai și cafea, râșnițe, samovare, ibrice vechi de aproape 100 de ani, precum și alte obiecte și ustensile care s-au transmis din generație în generație. Alături de acestea au mai fost expuse cărți despre istoria cafelei și ceaiului și tehnici de pregătire a celor două licori, dar și alte publicații care fac referire la cafea sau ceai.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*