IȘJ Constanța: „Prima etapă de distribuire a tabletelor, prin programul Școala de acasă, a fost finalizată

Prima etapă de distribuire a tabletelor, prin programul Școala de acasă, a fost finalizată. FOTO IȘJ Constanța

Inspectoratul Școlar Județean Constanța anunță că a distribuit în cursul ultimelor două zile un număr de 2.640 de tablete, pentru 98 de unități de învățământ preuniversitar cu personalitate juridică din județul Constanța. Este vorba despre 51 de unități din mediul rural și 47 din mediul urban: 26 în municipiul Constanța, două în Eforie, trei în Cernavodă, cinci în Mangalia, șapte în Medgidia și patru în Năvodari.

Acțiunea s-a desfășurat la Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu Constanța, în baza unei programări a instituțiilor școlare, la intervale orare fixate astfel încât să se respecte distanțarea fizică, precum și toate măsurile specifice privind prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV-2.

„Reamintim că aceste tablete au fost distribuite în cadrul Programului Național Școala de acasă, inițiat de către Ministerul Educației și Cercetării, conform necesarului transmis de către managerii școlari Inspectoratului Școlar Județean Constanța. Tabletele au incluse o cartelă pentru internet și un soft preinstalat”, au precizat reprezentanții IȘJ Constanța.

Directorii instituțiilor de învățământ, în baza unei proceduri operaționale aprobate în cadrul consiliilor de administrație, vor distribui tabletele beneficiarilor, în cel mai scurt timp, în regim de comodat, conform dispozițiilor legale.

Potrivit IȘJ Constanța, față de raportarea trimisă de directorii unităților școlare, raportare care a stat la baza procesului de achiziție, s-a înregistrat la mai multe școli o diminuare semnificativă a numărului de beneficiari.

„În acest context, vom identifica alți beneficiari pentru aceste dispozitive, ce vor fi distribuite în cea de-a doua etapă, atunci când vor primi și unitățile școlare pentru care mai sunt de distribuit conform situației actuale. În concluzie, în perioada imediat următoare, toate tabletele primite prin Programul Național Școala de acasă vor fi ajunge la beneficiarii din județul Constanța”, au mai transmis sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*