ISJ Constanța organizează clase destinate copiilor refugiați din Ucraina

Inspectoratul Școlar Județean Constanta. FOTO Cătălin Schipor

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a anunțat joi, 31 martie, că va organiza două clase destinate copiilor refugiați din Ucraina.

Astfel, ISJ Constanța organizează joi, 31 martie, de la ora 15.00, la Școala Gimnazială nr.11 „Dr. Constantin Angelescu” din Constanța, o întalnire de informare. La acțiune sunt așteptați să participe părinții ori reprezentanții legali ai minorilor care doresc să fie prezenți la activități instructiv-educative sau extrașcolare, voluntari și cadre didactice dintre persoanele refugiate care pot susține ore în format fizic, vorbitori de limbă rusă sau ucraineană (pentru traducere), precum și reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale care sprijină efortul de integrare al refugiaților.

„Având în vedere numărul solicitărilor, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a organizat două clase pentru acești copii, la Școala Gimnazială nr.11, după cum urmează: una pentru preșcolari cu vârste în 3 – 6 ani și una pentru învățământ primar. Elevii de nivel liceal sunt repartizați către licee cu învățământ bilingv, română-engleză”, au transmis reprezentanții ISJ Constanța.

În acest context, în funcție de solicitările primite, precum și de voluntarii din rândul refugiaților, profesori care să-și ofere sprijinul pentru activitățile de instruire, Inspectoratul Școlar Județean Constanța a precizat că este pregătit și pentru organizarea altor clase.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*