ISJ Constanța este gazda Competiției Naționale pentru obținerea certificatului de „Școală Europeană”, 2023.

Inspectoratul Școlar Județean Constanta. FOTO Cătălin Schipor

Inspectoratul Școlar Județean Constanța, împreună cu Ministerul Educației, vor coordona procesul de evaluare a celor 151 de candidaturi transmise de unitățile de învățământ din toate județele țării pentru obținerea certificatului de „Școală Europeană”, evaluare realizată de către inspectorii pentru proiecte educaționale din 32 de județe ale țării. Constanța participă anul acesta cu 12 candidaturi.

Potrivit ISJ Constanța, aflată la a 18-a ediție, cu o întrerupere de 2 ani cauzată de pandemia de coronavirus, competiția națională „Școală Europeană” este una dintre inițiativele Ministerului Educației recunoscută de instituțiile europene ca un exemplu de bună practică prin care organizațiile guvernamentale naționale sprijină instituțiile europene pentru punerea în practică și dezvoltarea politicilor europene din domeniu. Prin această inițiativă lansată în 2004, Ministerul Educației încurajează și motivează participarea unităților de învățământ preuniversitar din România la programele europene din domeniul educației și al formării profesionale lansate de Uniunea Europeană, începând cu 1997 (Socrates 1997-2006, LifelongLearning 2007-2013, Erasmus+ 2014-2020, Erasmus+ 2021-2027, eTwinning, Tineret în Acțiune, Fonduri Strucutrale, ROSE, EPAS etc.) și contribuie la dezvoltarea mobilității internaționale și la schimbul intercultural, obiective asumate pentru construirea Spațiului European al Educației.

„Competiția „Școală Europeană” asigură instituțiilor recunoașterea muncii depuse în implementarea proiectelor europene și prestigiul în cadrul comunităților educaționale. Titlul reflectă, de asemenea, un management eficient și impactul activităților asupra culturii organizaționale și a ethosului școlii. Interesul tot mai crescut pentru dezvoltarea de noi proiecte contribuie la promovarea valorilor europene, la o înțelegere mai bună a principiilor după care se ghidează politicile Uniunii Europene în domeniul educației, al dezvoltării personale și profesionale. Le urăm bun venit colegilor inspectori și succes tuturor instituțiilor aflate în concurs.”, a declarat inspectorul școlar general, prof. Sorin Mihai.

La cele 17 ediții ale competiției naționale „Școală Europeană” (2004-2022) au participat 2.289 de unități de învățământ din toate județele țării și 952 dintre acestea au primit certificatul și trofeul „Școală Europeană”. Odată obținut, certificatul „Școală Europeană” este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care școala trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obținut. Activitățile/ proiectele/ programele care se iau în considerare pentru ediția din acest an a competiției sunt cele desfășurate în perioada septembrie 2020 – iulie 2023.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*