IȘJ Constanța a anunțat că 6.899 de elevi din învățământul de masă și 368 din cel special nu au dispozitive pentru școala online

Inspectoratul Școlar Județean Constanta. FOTO Cătălin Schipor

Inspectoratul Școlar Județean Constanța a anunțat că 6.899 de elevi din învățământ de masă și 368 din cel special nu au dispozitive pentru învățământul online, ei învățănd în 174 de unități din cele 500 aflate în județ.

“La data de 09.11.2020, directorii unităților de învățământ au raportat că un număr de 6899 de elevi din învățământul de masă și 368 din învățământul special nu dețin dispozitive necesare accesării activităților de învățare on-line. Am făcut mențiunea deoarece Consiliul Județean Constanța a devenit eligibil pentru achiziționarea, conform OUG 144/ 2020, de dispozitive electronice adaptate pentru elevii cu cerințe educaționale speciale. Tot prin OUG 144/ 2020, Inspectoratul Școlar Județean Constanța va scrie cereri de finanțare pentru trei unități de învățământ, toate celelalte transmițându-ne deja că administrația publică locală sau chiar unitatea de învățământ va aplica pentru proiect”, a anunțat Inspectoratul Școlar Județean.

Elevii fără dispozitive electronice sunt din 174 de unități de învățământ (din cele 500 unități de învățământ din județul Constanța).

  • Printre soluțiile adoptate pentru acești elevi, care au fost precizate de directorii unităților de învățământ se află:
  • Materiale trimise la domiciliu, mesaje sms, comunicare telefonică, Whatsapp
  • La solicitarea părinților, elevii care nu au dispozitive, dar au conexiune la internet primesc în custodie de la școală laptopuri și tablete
  • Fișe de lucru vor fi transmise către elevi cu ajutorul părinților, aduse apoi la școală pentru evaluare, se comunică telefonic
  • Pentru fiecare elev sunt imprimate săptămânal mape individualizate ce conțin fișe de lucru, mape ce sunt predate părinților (anunțați telefonic). Mapele servesc ca suport în activitatea didactică derulată prin toate mijloacele de comunicare disponibile, inclusiv aplicații de videoapel.
  • Se va solicita implicarea comitetului de părinți în transmiterea materialelor și identificarea unor posibile surse de finanțare pentru dispozitive
  • O parte din materiale au fost distribuite de cadrele didactice înainte de a se intra în scenariul 3. În continuare se vor transmite prin mediatorul școlar și prin cadrul didactic, prin mesaje text sau telefonic.

Inspectorii școlari de sector vor verifica în mod deosebit respectarea acestor soluții asumate.

În privința activităților de învățare on-line, la nivelul județului se desfășoară în mod sincron aprox. 60%, 25% – mixt și 15% – asincron.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*