Un singur elev constănțean a fost notat cu 10 la proba de Limba și literatura română la simularea evaluării naționale 2021

Examen, educatie, elevi

Peste 4.500 de elevi constănțeni de clasa a VIII-a au susținut, în perioada 29 – 31 martie, probele de simulare din cadrul evaluării naționale 2021, în 125 de centre de simulare stabilite la nivelul județului Constanța.

Simularea s-a desfășurat în baza prevederilor legislative care reglementează derularea examenului național, precum și a normelor dispuse prin Ordinul ministrului Educației și al Sănătății nr. 3.235/93/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/ instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Constanța, în urma încheierii etapei de evaluare, rezultatele obținute de elevi la aceste probe sunt:

Proba Limba și literatura română:

  • note între 4 – 4,99: 503 elevi;
  • note între 8 – 8,99: 805 elevi;
  • note între 9 – 9,99: 451 elevi;
  • nota 10: 1 elev.

Proba Matematică:

  • note între 4 – 4,99: 709 elevi;
  • note între 8 – 8,99: 388 elevi;
  • note între 9 – 9,99: 278 elevi;
  • nota 10: 52 elevi.

Conform precizărilor legislative și metodologice, rezultatele obținute de elevi la simulările naționale au fost comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Simularea națională a fost urmată în perioada 14 – 15 aprilie de o etapă de simulare județeană. Rezultatele acesteia vor fi comunicate până la data de 23 aprilie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*