IPS Teodosie despre vaccinare: „Noi nu suntem medici ca să recomandăm vaccinul. Nu e treaba mea!”

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie. FOTO Paul Alexe

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS) Teodosie, spune că nu s-a vaccinat împotriva COVID-19 pentru că are alergii, dar a precizat că oricum nu are de ce să se imunizeze pentru că el nu se îmbolnăvește.

Întrebat miercuri, 28 aprilie, într-o conferinţă de presă, dacă s-a vaccinat împotriva COVID-19, IPS Teodosie a răspuns că vaccinarea nu este obligatorie, iar în cazul său nu se vaccinează pentru că are alergii.

„Nu, că am alergii și nu mă vaccinez. Nu am de ce că nu mă îmbolnăvesc. (…)Vaccinul nu este obligatoriu. Chiar l-am auzit pe domnul președinte și ieri. Nu este obligatoriu și, mai ales, este un vaccin care este făcut în pripă. De aceea sunt în fiecare zi surprize. Pentru că trebuie să fie pregătiți oamenii, sunt oameni cu anumite afecțiuni care, datorită vaccinului, iată, cedează, unii mor, alții paralizează, și trebuie să fim atenți”, a precizat IPS Teodosie.

Întrebat și dacă el ar recomanda credincioșilor să se vaccineze împotriva COVID-19, prelatul constănțean a replicat că nu este medic și nu este treaba lui să o facă, chiar dacă, în alte părți din țară sunt preoți care îi îndeamnă pe oameni să se imunizeze.

„Noi nu suntem medici ca să recomandăm vaccinul. Ar fi o depășire a cunoștințelor și atribuțiilor noastre. (…)Nu e treaba mea. Nu îmi aparține mie acest mesaj. (…) Sunt preoți din diferite locuri, eu îi păstoresc pe cei de aici, din Dobrogea. Nu le interzic, nu le recomand”, a spus arhiepiscopul Tomisului, care a spus și ce crede despre vaccinul anti-COVID.

„Nu am părere. Am o părere că nu e perfect. Atât. Nu mi-e teamă (să îl fac), nu trebuie să-l fac pentru că cine are alergii nu trebuie să facă, așa cred. Nu am nevoie, mă împărtășesc zilnic și vaccin mai mare ca asta, mai puternic, nu este altul”, a explicat el.

Tot în conferința de presă de miercuri, 28 aprilie, IPS Teodosie a fost întrebat și dacă este de părere că vaccinarea împotriva COVID-19 ar putea salva planeta.

„Dacă specialiștii cred asta, știu ei ce spun. Acolo este breasla medicilor. Între ei nu este totală punere de acord. Am citit și voi mai citi. Chiar am fost atenționat, primesc mesaje de la medici de înaltă ținută din America, din Germania, dar nu vreau să-i expun aici că nu e treaba mea, care atrag atenția asupra urmărilor negative. Nu înseamnează că vaccinul nu e bun. Dacă nu ar fi bun, nu l-ar face atâția oameni. E făcut de niște specialiști. Dar, ca la orice vaccin, unii au restricții, adică au urmări negative, datorită unor suferințe personale pe care le au în organismul lor”, a mai spus prelatul constănțean.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

1 Comment

  1. IPS nu are o parere, dar are o parere.
    Si i se mai pare ca daca are alergii, nu trebuie sa faca un vaccin.
    Din nefericire, multi se uita in gura omului asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*