RAJA va întrerupe furnizarea de apă în zona centrală a municipiului Constanța

Lucrări RAJA. FOTO RAJA

Pentru remedierea unei avarii la nivelul rețelei de distribuție de pe I.Gh. Duca, din municipiul Constanța, RAJA SA este nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile de miercuri, 19 iulie, ora 23.00, până joi, 20 iulie, ora 14.00.

Vor fi afectați de lipsa apei toți consumatorii din zona Centrală, perimetrul delimitat de străzile Călărași – I.Gh. Duca – Avram Iancu – bulevardul Ferdinand – Mihai Viteazu – Traian – Sulmona – bulevardul Tomis – Călărași, și punctele termice aferente.

În același timp, se va furniza apă cu presiune scăzută în următoarele zone:

  • Peninsulă – Piața Ovidiu;
  • strada Mircea cel Bătrân (tronsonul cuprins de strada Decebal și Piața Ovidiu);
  • perimetrul delimitat de străzile Ion Lahovari – Artileriei – Mihai Viteazu – Topraisar – I.Gh. Duca – Castanilor – Ion Lahovari.

Pentru executarea lucrărilor se impune sistarea furnizării apei pe conducta magistrală DN 800 Port. Din cauza diametrului mare al acesteia, perioada de timp de care este nevoie pentru golirea, iar ulterior intrarea sistemului în presiune și reluarea furnizării de apă este de aproximativ opt ore, la care se adaugă timpul efectiv pentru realizarea operațiunilor de remediere a avariei.

Ținând cont de timpul necesar pentru realizarea tuturor manevrelor care trebuie efectuate, lucrările se vor desfășura pe timpul nopții pentru a reduce disconfortul produs consumatorilor din zonele afectate, cu atât mai mult în această perioadă caniculară, astfel încât în cursul dimineții să se înceapă încărcarea rețelei.

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile create abonaților, pe care îi asigurăm că echipele de intervenție vor face tot posibilul pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în timp operativ”, au transmis reprezentanții RAJA.

Totodată, aceștia roagă utilizatorii afectați de lucrare să își asigure rezerva minimă de apă pentru consum și uz casnic în perioada în care va fi sistată alimentarea cu apă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*