IPS Teodosie: „Cu privire la vaccinare, noi nu spunem nici da, nici nu. Aici este competența medicilor”. El a precizat însă că nu se va vaccina pentru că este alergic

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie. FOTO Paul Alexe

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, a declarat, marți, 12 ianuarie, în legătură cu vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2, că fiecare persoană este liberă să o facă, dar a precizat că el nu se va vaccina, deocamdată, pentru că este alergic.

„Cu privire la vaccinare, noi nu spunem nici da, nici nu. Aici este competența medicilor. Cum să spun eu că sunt competent în privința vaccinului? Orice extremist nu este de bun augur, nici vaccinați-vă toți, nici nu vă vaccinați. Orice pacient ia de la medicul său o recomandare pentru un vaccin pentru o boală ca să se controleze, la o trimite, la un specialist. Fiecare e liber să o facă nu putem interzice, nici nu putem promova. Nu suntem specialiști”, a precizat ÎPS Teodosie.

Prelatul constănțean susține că acum înțelege mai bine situația, după ce s-a consultat cu specialiști și a citit studii medicale, dar un răspuns categoric pro sau contra vaccinării.

„Este o boală reală, că mulți spun că nu există. Există, s-a putut testa acest virus. Există, sigur, ce spun specialiștii și am citit că acest virus ar fi și creat prin laboratoare. De atunci au început și studiul, înainte de a se manifesta. Are ceva în el care ajută în vaccin, are o părticică din virus acest vaccin care ajută să se formeze anticorpi. Aceasta știu de la specialiști. Nu am voie să spun nume. Am citit un studiu. M-am ocupat zilele acestea mai mult de a citi studii medicale decât a citi altfel de studii pentru că trebuie să dau un răspuns, dar un răspuns categoric nu pot să am, nu are nimeni. Niciun medic nu va spune 100 la sută te ajută acest vaccin”, a spus Arhiepiscopul Tomisului.

El le transmite credincioșilor ca fiecare să „ia sfatul medicului și conștiința să le fie martor”, dar a precizat că el nu se va vaccina, pentru că este alergic.

„Deocamdată nu mă vaccinez pentru că am alergie. Trebuie să testeze medicii, să vadă. Deocamdată nu am nevoie. Cine se teme să se vaccineze, nu îl opresc, cine vrea să nu se vaccineze, cred că nu e obligatoriu. Personal, deocamdată, nu vă vaccinez și am transmis și preoților. Dar nu le spun să nu se vaccineze, fiecare să ia sfat de la medic, eu nu sunt medic”, a explicat Teodosie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația CTnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe CTnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*